Άγχος Αυτοφροντίδα: Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη [vid]


Η εμπειρία του άγχους είναι καθολική – είναι μέρος της ζωής. Επομένως, η ανάπτυξη μιας υγιούς αντίδρασης στο στρες είναι μια δεξιότητα που θα σας φανεί χρήσιμη σε όλη σας τη ζωή. Κι ενώ ορισμένοι στρεσογόνοι παράγοντες βρίσκονται στον ορίζοντα του ελέγχου σας και μπορούν να προληφθούν, άλλοι παράγοντες άγχους είναι αναπόφευκτοι, αλλά μπορείτε να ανακουφίσετε τον αντίκτυπό τους εφαρμόζοντας ορισμένες από τις στρατηγικές ευεξίας που περιγράφονται παρακάτω.

Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη για το Άγχος

Η φροντίδα του εαυτού σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά σας αποθέματα για την πρόληψη και τη διαχείριση του άγχους. Αυτό περιλαμβάνει τακτικό ύπνο, άσκηση, χαλάρωση και καλή διατροφή. Επιπλέον, υπάρχουν βασικές στρατηγικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να νιώσετε καλύτερα και να προλάβετε το άγχος, πριν σας χτυπήσει την πόρτα.

  • Αξιολογήστε τις προτεραιότητές σας: Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πιθανά θα θέλατε να κάνετε, αλλά αν προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μαζί, μπορεί να βρεθείτε στα όρια της κόπωσης και να χάσετε την ικανοποίησή σας από ό,τι κάνετε. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε: Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Φανταστείτε τον εαυτό σας 5-10 χρόνια στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω. Σε τι θα θέλατε να έχετε επενδύσει περισσότερο;

 

  • Σκεφτείτε να κάνετε λιγότερα: Προσπαθήστε να αφήσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Πριν αναλάβετε μια πρόσθετη ευθύνη, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αν πρόκειται να συμβάλει στην συνολική σας ευημερία; Ή μήπως είναι ένα επιπρόσθετο άγχος; Αξίζουν τα οφέλη της επιλογής, το πιθανό άγχος;
  • Εξασκηθείτε στα όρια: Μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε «όχι» στους άλλους ή να περιορίσετε τον εαυτό σας από το να κάνετε τα πάντα, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα. Αντί να λέτε αυτόματα «ναι» σε νέες ευθύνες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη απάντησή σας σε «Αφήστε με να το σκεφτώ» ή «Θα επικοινωνήσω μαζί σας». Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τον αντίκτυπο της απόφασή σας.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ