Η επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ – Η παρακαταθήκη της Φώφης και τα νέα δεδομένα

Βαρύ είναι το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη μετά το ξαφνικό χαμό της Φώφης Γεννηματά. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ το κενό που αφήνει η Φώφη Γεννηματά είναι δυσαναπλήρωτο και έχει δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου.

Το ΚΙΝΑΛ έχει περάσει από σαράντα κύματα και για μια ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις και θα πρέπει να βρει το βηματισμό του.

Το μόνο βέβαιο βέβαιο είναι πως η παρακαταθήκη που αφήνει η Φώφη Γεννηματά θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για τους συσχετισμούς που θα επικρατήσουν στο εσωτερικό της παράταξης. Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι μελλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να αλλάζει η ημερομηνία των εκλογών. Ωστόσο κάποια κομματικά στελέχη υποστηρίζουν πως πρέπει να μετατεθούν οι εσωκομματικές εκλογές, καθώς ο πρώτος γύρος συμπίπτει με το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει μεγάλη προσέλευση και από την άλλη το κλίμα θα είναι συναισθηματικά φορτισμένο.

Πάντως για να τροποποιηθεί η διαδικασία είναι αναγκαίο να συμφωνήσουν και οι έξι υποψήφιοι, ενώ απαιτείται και απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΚΙΝΑΛ είναι ο ορισμός του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα έχει την ευθύνη της εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή.

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορεί είναι πως με δεδομένη την επιρροή που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, είναι πολύ πιθανό ο πρώην πρωθυπουργός, αν υπάρξει ψηφοφορία να αναλάβει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση των υποψηφίων που δεν έχουν παρουσία στη Βουλή, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Όλα αυτά τα θέματα δεν αποκλείεται να τεθούν επί τάπητος ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς από Δευτέρα ξεκινά εκ νέου η Βουλή, μετά την αναβολή λόγω πένθους που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας. Μένει λοιπόν να φανεί αν πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή κάποιου άλλου οργάνου, προκειμένου να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν κάποια από τα ζητήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here