Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Δικαιολογημένα οι Έλληνες αισθάνθηκαν μόνοι


Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στην Άνγκελα Μέρκελ τον θαυμασμό της-Τι είπε για τα εθνικά θέματα και την οικονομία

«Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για σχεδόν δύο δεκαετίες. Τα 16 χρόνια στο τιμόνι της Γερμανίας είμαι σίγουρη ότι σας έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις αλλά και να συμβάλετε αποφασιστικά καταστάσεων δύσκολων για την ευρωπαϊκή οικογένεια» ειπε η κυρία Σακελλαροπούλου στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και προσωπικά για τις προσπάθειες ενίσχυσης και διαφύλαξη των διμερών σχέσεων και την σταθερά φιλοευρωπαϊκή σας στάση. Υπήρξαν στιγμές δυσκολίας και έντασης. Η κρίση που αντιμετώπισε πολλές χώρες έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα. Αισθανθήκαμε δικαιολογημένα πολλές φορές μόνοι» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προσβλέπουμε στη στήριξη της Γερμανίας στα εθνικά θέματα. Η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον διάλογο με βάση το εθνικό δίκαιο. Αλλά ηο διάλογος προυποθέτει και την καλή διάθεση της άλλης πλευράς» κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι «ο διάλογος υπήρξε πάντα το κλειδί για την εξεύρεση λύσης» κάνοντας λόγο για «διαφορετικές κάθε φορά προκλήσεις». «Είχαμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν και στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο θέμα ήταν το Μεταναστευτικό όπου Ελλάδα και Γερμανία συνεργάστηκαν» πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

«Αναφερθήκατε και στην πανδημία μια διαφορετικού τύπου πρόκληση και για μια χώρα όπως η Ελλάδα που είχε υποφέρει ήταν ακόμα πιο δύσκολο» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Αυτό που μας έδωσε δύναμη αυτό το διάστημα ήταν το γεγονός ότι είχαμε την αίσθηση ότι ανήκαμε μαζί. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική αίσθηση για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ η οποία αφού ευχαρίστησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα καλά της λόγια κατέληξε ότι «θα παραμείνω πολιτικό άτομο αλλά θα παραδώσω την ευθύνη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ