Κορονοϊός – Δύσκολη η κατάσταση στις Σέρρες: Αυξάνονται οι θάνατοι – Γεμάτες καθημερινά οι ΜΕΘ

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 65 άτομα στην περιοχή των Σερρών, την ίδια ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη στην περιοχή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, λίγο πάνω από το 50%

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στις Σέρρες, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τους υγειονομικούς της περιοχής.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, «από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 65 άτομα στην περιοχή των Σερρών, από τους οποίους οι 61 ήταν ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι μια τρανή απόδειξη της αναγκαιότητας του εμβολιασμού».

Σημειώνεται ότι στις Σέρρες, η κάλυψη του εμβολιασμού συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα λίγο πάνω από το 50% και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλη αύξηση σε κρούσματα, νοσηλείες αλλά και θανάτους. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαξής, οι 40 κλίνες που διατίθενται για περιστατικά covid-19 είναι γεμάτες καθημερινά, όπως και οι ΜΕΘ, όπου όταν αδειάζει μια κλίνη, αμέσως μπαίνει άλλος ασθενής, ακόμα και από διακομιδές από άλλους νομούς.

Ο κ. Μπαλαξής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σερρών. «Έχουμε αυξημένους θανάτους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σαν ιατροί, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και την επιθυμία του άλλου. Βεβαίως, καλούμε και για την συγκατάθεση της εισαγγελέως, όπου χρειαστεί. Ειδικά αυτοί που δεν πιστεύουν ούτε στον ιό, ούτε στο εμβόλιο, έρχονται στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση, δεν έρχονται από την αρχή. Μετά, πολλοί από τους αρνητές, αν χάσουν κάποιον άνθρωπο, μπαίνουν στην διαδικασία μηνύσεων και αγωγών, ενώ γίνονται και αιτήσεις για νεκροτομές, καθώς δεν πιστεύουν ότι ο θάνατος έχει προέλθει από την λοίμωξη covid19».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here