Εκκρεμείς συντάξεις: Στο… συρτάρι χιλιάδες αιτήσεις – Πότε «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία


Συντάξεις – Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Στο «κόκκινο» η υπομονή χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι περιμένουν ακόμα και 5 χρόνια για να λάβουν τη οριστική τους σύνταξη – Ειδικοί εκτιμούν πως με τη βοήθεια δικηγόρων – εργατολόγων και φοροτεχνικών θα «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία το επόμενο διάστημα. 

Σε τρεις κατηγορίες εκκρεμών συντάξεων θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει δεσμευτεί στους θεσμούς, πως θα μειωθούν έως το α’ εξάμηνο 2022.

Ο γνωστός δικηγόρος κ. Διονύσης Τεμπονέρας μίλησε στο Newsbomb.gr για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ο δικηγόρος κ. Διονύσης Τεμπονέρας

«Παρά τις προσπάθειες αλλά και τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων παραμένουν σημαντικές» τόνισε ο δικηγόρος. Όπως είπε περισσότερες «από 130.000 κύριες συντάξεις παραμένουν στα συρτάρια ενώ παράλληλα 125.000 επικουρικές και 60.000 εφάπαξ μένουν προς διαπεραίωση» διευκρίνισε.

Στη «μάχη» ιδιώτες δικηγόροι και πιστοποιημένοι λογιστές

Ο κ. Τεμπονέρας χαρακτήρισε δύσκολη τη διαδικασία και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. «Μένει να δούμε αν θα φέρουν αποτέλεσμα» ανέφερε.

Όπως εκτίμησε ο δικηγόρος εργατολόγος «το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα» γιατί όπως εξήγησε «έχει εκτοξευτεί ο μέσος όρος των αιτήσεων μέσα στο 2021 ενώ το ίδιο θα συμβεί και το 2022» πρόσθεσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ