Slow travel: Φροντίστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας αγκαλιάζοντας το slow traveling


Ένα από τα καθοριστικά στοιχεία του του slow travel είναι η ευκαιρία να γίνετε μέρος της τοπικής ζωής και να συνδεθείτε με έναν τόπο που εσείς θα επιλέξετε, τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό. Δυστυχώς οι εποχές των έντονων εκδρομών πέρασαν. Πέρασε δηλαδή η περίοδος των διακοπών όπου πηγαίναμε από το ένα μέρος στο άλλο και μετά από όλο αυτό φτάναμε σπίτι νιώθοντας ότι χρειαζόμαστε και άλλες διακοπές. Οι slow travelers μένουν σε ένα μέρος για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Συνήθως επιλέγουν ενοικιάσεις σπιτιών, εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα και βίλες όπου είναι μέρη που μπορούν να ψωνίσουν και να μαγειρεύουν όπως θα έκαναν σπίτι τους.

Τι είναι το slow travel

Τέτοιου τύπου ενοικιαζόμενα σπίτια για διακοπές και είναι πλήρως εξοπλισμένα για τον slow traveler έτσι ώστε να αρχίσει να ζει και να φροντίζει τον εαυτό του όπως ακριβώς θα έκανε σπίτι του. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά γούστα και μπορεί να μην τους αρέσει το φαγητό που παρέχεται, γι’ αυτό επιλέγουν να μαγειρεύουν μόνοι τους αυτό που προτιμούν. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε το slow travel, θα έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε ανθρώπους στην κοινότητα ή το χωριό που έχετε επιλέξει να πάτε καθημερινά. Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο κάθε πρωί και να σταματάτε στο ίδιο καφέ έτσι ώστε να γνωρίσετε ντόπιους και γιατί όχι και τον ντόπιο καφετζή. Το slow travel δεν περιορίζεται σε αστικά περιβάλλοντα, περιλαμβάνει κυρίως παραθαλάσσιους προορισμούς. Πολλές είναι εκείνες οι εταιρείες slow travel που προσφέρουν καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων σε αγροτικές περιοχές και μερικές φορές σε πλήρως λειτουργικές φάρμες.

Μία από τις απολαύσεις του slow travel είναι η αργή και ενδελεχής εξερεύνηση της περιοχής. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ξεκινούν εξερευνώντας τα πάντα μέσα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το μέρος που ζουν. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με τα πόδια στην περιοχή που δίνεται περισσότερος χρόνος και προσοχή. Στη συνέχεια μπορείτε να εξερευνήσετε λίγα χιλιόμετρα με ποδήλατο. Εάν πάλι θέλετε για λίγο πιο μακρινές περιοχές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρένο ή ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Αυτή η αργή εξερεύνηση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα συμβατικά ταξίδια που εστιάζουν στα κύρια τουριστικά χαρακτηριστικά. Οι slow travelers δεν έχουν τέτοια προβλήματα και απελευθερώνονται από την πίεση του τυπικού τουρισμού.

Το slow traveling είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ξαναβρείτε τον εαυτό σας και να περάσετε κάποιες μέρες ξέγνοιαστοι χωρίς σκοτούρες και άλλου είδους άγχη που μπορεί να αφορούν την δουλειά ή οικογενειακά θέματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ