Δίκη μελών Ρουβίκωνα: Απολογήθηκαν Καλαϊτζίδης – Ματαράγκας


Για την 25η Νοεμβρίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τη δίκη για ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, με κατηγορουμένους δυο μέλη του Ρουβίκωνα.

«Επί ενα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή» είπε κατά την απολογία του ο Γ. Καλαϊτζίδης, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος ξεκαθάρισε ότι δεν προχωρούσαν ποτέ σε αφαίρεση ανθρώπινης ζωης. «Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτει ένας άνθρωπος» είπε στους δικαστές, εξηγώντας ότι ο Ρουβικωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη.

«Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν. Αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμενοι οποίοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις τα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες» ανέφερε κατά την δική του απολογία ο Νίκος Ματαράγκας, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός.

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, το δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Νοεμβρίου όποτε και αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως του δικαστηρίου σχετικά με την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ