Σεξ: Οι 7 τρόποι με τους οποίους συμβάλλει στην αντιγήρανση


Είναι γνωστό ότι το σεξ έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Όσοι κάνουν συχνά σεξ έχουν λιγότερο άγχος, καλύτερο ανοσοποιητικό, αυξημένα επίπεδα ενέργειας, ενώ καίνε περισσότερες θερμίδες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, έχουν μακρύτερα τελομερή, τα οποία συνδέονται άμεσα με την αντιγήρανση. Τα τελομερή είναι οι άκρες των χρωμοσωμάτων, που προστατεύουν το γενετικό υλικό από την αλλοίωση και τη φυσική φθορά, αλλά και από ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

7 επιστημονικοί λόγους που το σεξ συμβάλλει στην αντιγήρανση:

  • Αυξάνει τα οιστρογόνα: Τα οιστρογόνα μιας γυναίκας, τα οποία την προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, μειώνονται φυσιολογικά με την ηλικία. Κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτές οι γυναίκες αυξάνονται κατακόρυφα.
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου: Το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα ελαστικό και σφριγηλό. Απομακρύνει τον κίνδυνο σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Όσο περισσότερο κολλαγόνο παράγει το σώμα σας, τόσο πιο φρέσκια, λαμπερή και νεανική δείχνει η επιδερμίδα σας.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος: Η καλή κυκλοφορία του αίματος σας κάνει να δείχνετε νεότεροι. Βοηθάει να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, παράγεται ιδρώτας μέσω του οποίου το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους: Μισή ώρα σεξ σας βοηθά να κάψετε μέχρι και 85 θερμίδες.
  • Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό: Ο οργασμός προκαλεί απελευθέρωση ενδορφινών, νευροδιαβιβαστών που προκαλούν αίσθημα ευφορίας, μετριάζουν την όρεξη και ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Όταν τα επίπεδα των ενδορφινών στο σώμα είναι υψηλά, νιώθετε λιγότερο πόνο, γεγονός που βοηθάει όσους πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους λόγω αρθρίτιδας ή άλλων παθήσεων.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α (IgA), η οποία είναι ένα αντίσωμα που σας προστατεύει από τη γρίπη, τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από το σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ