Αθλητισμός: Η ποδηλασία μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική σας ευημερία [vid]


Ενώ τα οφέλη για τη σωματική υγεία είναι σίγουρα αξιοσημείωτα και άφθονα, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι πραγματικά ωφέλιμο και για τον εγκέφαλό σας και την ψυχική σας υγεία. Στους αγχωτικούς ρυθμούς της σύχρονης κοινωνίας, οι άνθρωποι συχνά αναζητούν τρόπους να χαλαρώσουν το μυαλό τους και να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινή “φασαρία” που προκαλεί άγχος και στρες. Από το εργασιακές πρκλήσεις μέχρι τα οικογενειακά ζητήματα, η λίστα με τις καθημερινές αγωνίες συνεχίζεται και συνεχίζεται. Η τακτική ποδηλασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε το μυαλό και το σώμα σας δραστήριο, υγιές και ενεργητικό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα ψυχικά οφέλη της ποδηλασίας.

Ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη της ποδηλασίας

  • Μειώνει το άγχος

Η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά απαιτητική μερικές φορές. Το να βγαίνετε έξω με το ποδήλατό σας κάθε μέρα βοηθά στη μείωση αυτών των πιέσεων. Αποδεδειγμένα η καρδιαγγειακή άσκηση συμβάλλει στη μείωση του στρες και στην ανακούφιση του άγχους.

  • Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Η απόλαυση κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με το ποδήλατο μπορεί να είναι αρκετή για να χαλαρώσει το μυαλό ορισμένων από τις αρνητικές σκέψεις και πιέσεις που εντείνουν το άγχος και την κατάθλιψη.

  • Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

Το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο σώμα, η οποία είναι μια ορμόνη του στρες που μπορεί να εμποδίσει τον βαθύ, ποιοτικό ύπνο. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης του εγκεφάλου, βελτιστοποιώντας την ποιότητα του ύπνου σας.

  • Βελτιώνει τη μνήμη σας

Η μνήμη επηρεάζεται από τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Η οδήγηση ενός ποδηλάτου βοηθά στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων στον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη.

  • Προάγει τη δημιουργική σκέψη

Η άσκηση γενικότερα και ειδικότερα όταν λαμβάνει χώρα σε εξωτερικό χώρο ή τη φύση βοηθά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων καθώς και στη δημιουργικότητα.

  • Βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο είναι πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, μια γρήγορη απογευματινή βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και να σας βοηθήσει να έχετε ένα πιο παραγωγικό βράδυ.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ