Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ για την επιστροφή των 400 μεταναστών στην Τουρκία


Το πλοίο με τους 400 μετανάστες έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά της Ιεράπετρας.

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ για την επιστροφή του πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 400 μετανάστες, προς την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά της Ιεράπετρας.

Το πλοίο ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, κάλεσε μέσω 112 ζητώντας βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, όπου προσέδεσε το πλοίο, παραμένοντας στη θαλάσσια περιοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Όπως μετέδωσε από χθες το Newsbomb.gr, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιούνταν διαβουλεύσεις για το πού θα διανυκτερεύσουν οι 400 μετανάστες, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για να επιστρέψει το πλοίο στην Τουρκία μαζί με τους 400 μετανάστες απ’ όπου και ξεκίνησε.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία όλοι οι επιβάτες του πλοίου, με την Άγκυρα να έχει ήδη ενημερωθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με Frontex και Βρυξέλλες και κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα -βάσει των δεσμεύσεων- θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ