Μπανάνα Turon: Απολαύστε εξωτικές γεύσεις με ένα street food από τις Φιλιππίνες


Το γλυκό Turon είναι ένα είδος σνακ από τις Φιλιππίνες. Ονομάζεται επίσης τηγανητή μπανάνα. Μπορείτε να το βρείτε και ως ρολά μπανάνας ή λούμπια μπανάνας. Το Turon είναι ένα τυπικό επιδόρπιο στις Φιλιππίνες, το οποίο έχει κερδίσει τη δημοτικότητα που του αξίζει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το γλυκό σνακ μπορείτε να το δείτε συνήθως να το πουλάνε στους δρόμους μαζί με μπανάνα ή ακόμα και με λούμπια λαχανικών. Γίνεται πολύ εύκολα και τα υλικά είναι αρκετά φθηνά. Ένας συνδυασμός που κερδίζει!

Τα συστατικά του είναι τα εξής:

  • 6 ώριμες μπανάνες, κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
  • 1 φλιτζάνι τζάκφρουτ ώριμο, κομμένο σε φέτες (μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα delicatessen)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Περιτύλιγμα λούμπια 12 τεμαχίων
  • 2 φλιτζάνια μαγειρικό λάδι

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Τυλίξτε τη μπανάνα στο πιάτο με τη ζάχαρη και βεβαιωθείτε ότι η μπανάνα είναι καλυμμένη με αρκετή ζάχαρη
  2. Τοποθετήστε τη μπανάνα με την επικάλυψη ζάχαρης στο περιτύλιγμα του σπρίνγκ ρολ και προσθέστε λίγο ώριμο φρούτο
  3. Διπλώστε και ασφαλίστε το περιτύλιγμα του ρολού, χρησιμοποιώντας λίγο νερό για να σφραγίσετε την άκρη
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Περιμένουμε μέχρι να επιπλεύσει η καστανή ζάχαρη και αν γίνει τότε είναι έτοιμο για τηγάνισμα
  5. Βάζουμε μέσα την τυλιγμένη μπανάνα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το περιτύλιγμα και να κολλήσει η επιπλέον ζάχαρη στο περιτύλιγμα.

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη γέμιση, που όπως είπαμε αποτελείται από ένα κομμάτι μπανάνας που είναι κομμένο στη μέση κατά μήκος, και μερικές φέτες ώριμο φρούτο. Βυθίστε τη μπανάνα σε ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε καστανή είτε λευκή ζάχαρη. Τοποθετήστε τη μπανάνα σε ένα περιτύλιγμα λούμπια και τοποθετήστε τις φέτες jackfruit πάνω από τη μπανάνα. Στερεώστε τη γέμιση τυλίγοντας. Το επόμενο βήμα είναι να τηγανίσετε τη λούμπια μπανάνας μέχρι να ροδίσει.

Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το γλάσο στο εξωτερικό μέρος. Το μυστικό είναι να ρίξετε πρώτα την υπόλοιπη ζάχαρη σε καυτό λάδι. Περιμένετε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και μετά αρχίστε να τηγανίζετε τις τυλιγμένες μπανάνες σε παρτίδες. Η καραμέλα (που είναι η λιωμένη ζάχαρη) θα πρέπει να κολλάει αυτόματα στο περιτύλιγμα καθώς τηγανίζετε. Βγάζουμε το τηγανισμένο τουρόν από το τηγάνι και μετά αφήνουμε να στάξει το περιττό λάδι. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν φάτε.

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή του επιδορπίου Turon των Φιλιππίνων. Σερβίρετε ζεστό ως επιδόρπιο ή σνακ μαζί με μία μπάλα παγωτού βανίλια. Μοιραστείτε την εμπειρία της προετοιμασίας του με φίλους και απολαύστε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ