Πιστωτικές κάρτες υγεία: Πώς συνδέεται η χρήση της πιστωτικής κάρτας με την ποιότητα της υγείας σας;

Η μεταφορά χρεών πιστωτικής κάρτας δεν είναι μόνο κακό για τον προϋπολογισμό σας. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία σας. Το άγχος της μεταφοράς του χρέους με κάρτες μέχρι την ενηλικίωση συνδέεται με κακή υγεία, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στις αρθρώσεις ή της δυσκαμψίας που παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. Πέρα από τις ανησυχίες για την αποπληρωμή του χρέους, ένας λόγος για την κακή υγεία μπορεί να είναι ότι τα άτομα με υψηλό χρέος έχουν λίγα χρήματα για να πληρώσουν για πόρους που προστατεύουν την υγεία τους, ανέφερε η μελέτη.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Τα ευρήματα έρχονται σε μια εποχή αυξημένης οικονομικής ανασφάλειας για πολλούς Αμερικανούς ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αν και η μελέτη σημείωσε ότι το επίπεδο του ακάλυπτου χρέους, όπως πιστωτικές κάρτες, δάνεια ημέρας πληρωμής ή ιατρικοί λογαριασμοί, έχει αυξηθεί πιο γρήγορα από το εισόδημα. τις τελευταίες δεκαετίες. Η νέα έρευνα αξιοποίησε τα δεδομένα του Υπουργείου Εργασίας για να αναλύσει την οικονομική υγεία σχεδόν 7.900 νεογέννητων παιδιών για περισσότερο από μια δεκαετία, από 28 έως 40 ετών, καθώς και τη σωματική τους υγεία στην ηλικία των 50 ετών. Διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν σταθερά υψηλά επίπεδα Τα μη εξασφαλισμένα χρέη είχαν 76 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνο που παρενέβαινε στην καθημερινότητά τους σε σχέση με άτομα που δεν είχαν ακάλυπτο χρέος.

Οι άνθρωποι που κουβαλούσαν χρέη με την πάροδο του χρόνου ανέφεραν χειρότερη σωματική υγεία αργά στη ζωή τους, δήλωσε η Adrianne Frech, ιατρική κοινωνιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του πανεπιστημίου, η οποία είναι η κύρια συγγραφέας της μελέτης. Και τα αποτελέσματα παρέμειναν ακόμη και αν το χρέος είχε αποπληρωθεί, είπε. Οι άνθρωποι που είχαν εξοφλήσει το χρέος τους με την πάροδο του χρόνου εξακολουθούσαν να έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνο που εμπόδιζε τις τακτικές δραστηριότητες. Η μελέτη βασίζεται σε παλαιότερες έρευνες που διαπίστωσαν ότι το ακάλυπτο χρέος είναι πιο επαχθές από άλλα είδη χρέους επειδή έχει υψηλότερα επιτόκια και συχνά δανείζεται σε περιόδους απόγνωσης. “Το ακάλυπτο χρέος είναι αγχωτικό για την αποπληρωμή”, είπε ο Δρ. Frech.

Η κακή υγεία και το υψηλό χρέος μπορούν να τροφοδοτήσουν έναν κύκλο που είναι δύσκολο να σπάσει, είπε. Οι άνθρωποι αναλαμβάνουν χρέη και το άγχος επηρεάζει την υγεία τους, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να περιορίσει την ικανότητά τους να εργαστούν και να αποπληρώσουν το χρέος με υψηλό τόκο. Το να λέμε απλώς στους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματά τους δεν αρκεί, είπε ο Δρ. Frech. “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε εξαρχής τις συστημικές ανισότητες που δημιουργούν αυτές τις απελπιστικές συνθήκες”, είπε. Η περίοδος μελέτης προηγείται της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία. Δεν περιελάμβανε το χρέος των φοιτητών, το οποίο πολλοί δανειολήπτες δυσκολεύονται να αποπληρώσουν μέχρι τα 30 και τα 40 τους.

Μετά από χρόνια αύξησης, το χρέος των πιστωτικών καρτών μειώθηκε στις αρχές του 2020, καθώς οι Αμερικανοί μείωσαν τις δαπάνες και εξόφλησαν τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί μειώθηκαν λόγω των ομοσπονδιακών προγραμμάτων τόνωσης καθώς και της εθελοντικής ανοχής που προσέφεραν οι τράπεζες στους προβληματικούς δανειολήπτες. Το μέσο υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας ήταν 5.525 $ νωρίτερα φέτος, από περίπου 6.500 $ το 2019, σύμφωνα με το πιστωτικό γραφείο Experian. Τα υπόλοιπα των καρτών παρέμειναν χαμηλότερα κατά 140 δισεκατομμύρια δολάρια στα μέσα του τρέχοντος έτους από ό,τι στο τέλος του 2019.  Ωστόσο, άρχισαν να σημειώνουν ανοδική πορεία το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.

Ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν ότι το χρέος των νοικοκυριών αποτελεί ανησυχία για ορισμένους καταναλωτές. Το μερίδιο των ανθρώπων που αξιολογούν τον δείκτη χρέους προς εισόδημα «πολύ ανθυγιεινό» διπλασιάστηκε το τρίτο τρίμηνο, σε 16 τοις εκατό από 8 τοις εκατό, σύμφωνα με τον American Consumer Credit Counseling Financial Health Index. Και μια διαδικτυακή έρευνα από το Bankrate.com διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων που είχαν χρέη καρτών πριν από τον Μάρτιο του 2020 είδαν τα υπόλοιπά τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here