Μαλί: Επτά στρατιωτικοί νεκροί σε δύο επιθέσεις


Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε δύο επιθέσεις στο Μαλί, χώρα του Σαχέλ που σπαράσσεται από τη βία των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το επιτελείο.

Πέντε στρατιωτικοί, που κινούνταν με όχημα των ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν εξερράγη αυτοσχέδια νάρκη στη Σεγκού, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό, ανέφερε ανακοίνωση του επιτελείου.

Εκκαθαριστική επιχείρηση στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση οδήγηση «στη σύλληψη δύο υπόπτων», οι οποίοι παραδόθηκαν «στη χωροφυλακή» αμέσως μετά, σύμφωνα με το κείμενο.

Νωρίτερα, αργά χθες το πρωί, δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα κοντά στη Μουρντιά, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, κατά τον στρατό, που διευκρίνισε πως ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Παρά τις επεμβάσεις της γαλλικής αποστολής Μπαρχάν, του ΟΗΕ και της κοινής δύναμης πέντε κρατών του Σαχέλ, το Μαλί παραμένει από το 2012 θέατρο συχνών και αιματηρών επιθέσεων τζιχαντιστών, στις οποίες παρεμβάλλονται διενέξεις μεταξύ κοινοτήτων. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί, εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί.

Η βία, που αρχικά μαινόταν στον βορρά, εξαπλώθηξε στην κεντρική χώρα, ειδικά μετά την εμφάνιση το 2015 τζιχαντιστικής οργάνωσης υπό τον Αμαντού Κουφά, ιεροκήρυκα που ανήκει στη φυλή Πελ. Έχει επίσης εξαπλωθεί σε γειτονικά κράτη, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ