WebMD: Κατατάσσει τα «καλύτερα στην κατηγορία» συστήματα υγείας σε όλην τη χώρα


WebMD: Οι καταναλωτές και οι γιατροί έχουν τώρα ένα ζευγάρι νέα εργαλεία για να επιλέξουν τους καλύτερους συνεργάτες φροντίδας. Η WebMD ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα βραβείων που κατατάσσουν τα συστήματα υγείας σε 26 γεωγραφικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα για την αντιμετώπιση των αναγκών ενημέρωσης των καταναλωτών και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Τα προγράμματα βραβείων χωρίζονται σε δύο τύπους: Πρώτον είναι τα WebMD Patient Choice Awards, (επιλογή ασθενούς), τα οποία παρέχουν στους καταναλωτές πρόσβαση σε δωρεάν πληροφορίες σχετικά με συστήματα υγείας και νοσοκομεία όπου μπορούν να επιλέξουν να λάβουν περίθαλψη.

Florida Gov. Ron DeSantis speaks at a news conference, Thursday, Sept. 16, 2021, at the Broward Health Medical Center in Fort Lauderdale, Fla. The state of Florida is suing the Biden administration over its coronavirus vaccine mandate for federal contractors. The lawsuit was announced Thursday, Oct. 28, 2021 by Gov. DeSantis and opened yet another battleground between the Republican governor and the White House. (AP Photo/Wilfredo Lee, file)

Το δεύτερο είναι τα WebMD Physician Choice Awards, (επιλογή γιατρού), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες υγείας για να συμβουλεύσουν τις παραπομπές σε νοσοκομεία. Ογκολογία, καρδιολογία, ορθοπεδική, γαστρεντερολογία, νευρολογία και βαριατρική είναι οι ειδικότητες που καλύπτονται από τα προγράμματα βραβείων, τα οποία το WebMD περιγράφει ως «την πρώτη στο είδος τους κατάταξη».

Ο John Whyte, MD, MPH, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής στο WebMD, λέει ότι αυτό που διαφοροποιεί τα Βραβεία Επιλογής WebMD από άλλες έρευνες, όπως τα μέτρα ποιότητας του CMS, είναι ότι παρέχουν μια «κατάταξη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών και παρόχων υπηρεσιών υγείας.” «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου επιτάχυνσης του καταναλωτισμού της υγειονομικής περίθαλψης, όταν οι διαδικτυακές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση μεταξύ των πιο σημαντικών και κρίσιμων αποφάσεων της ζωής», δήλωσε ο Whyte σε ανακοίνωσή του.

Βραβεία Επιλογής Ασθενών WebMD

Ο Whyte ελπίζει ότι οι καταναλωτές βασίζονται στα WebMD Patient Choice Awards με τον ίδιο τρόπο που βασίζονται σε φίλους και μέλη της οικογένειας για προτάσεις για εστιατόρια και κομμωτήρια, για παράδειγμα. “Ρωτήσαμε τους ανθρώπους για το πού θα πήγαιναν για ορισμένες παθήσεις υγείας… Αν και δεν είναι το μόνο μέτρο, είναι ένα σημαντικό μέτρο όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη”, λέει. Για παράδειγμα, ένας ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί τα WebMD Patient Choice Awards όταν ψάχνει για ένα νοσοκομείο για να θεραπεύσει τον επίμονο πόνο στην πλάτη ή να βρει το καλύτερο σύστημα υγείας για τη θεραπεία του καρκίνου στην περιοχή του, λέει ο Whyte.

«Μερικοί [πάροχοι] προσφέρουν μια σταθερή εμπειρία ασθενών, κάποιοι όχι», λέει. “[Αυτά τα βραβεία αφορούν] την τοπική κοινότητα και το τι συμβαίνει στο περιβάλλον σας.” Μια έρευνα της Software Advice, η οποία αποτελεί μέρος της εταιρείας έρευνας και παροχής συμβουλών Gartner, αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη κατάταξη που να αντικατοπτρίζει αντιλήψεις και προτιμήσεις σε επίπεδο κοινότητας. Ωστόσο, οι ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν για τις εμπειρίες και τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών, εκτός από το να μάθουν για την ποιότητα της περίθαλψης που έλαβαν, σύμφωνα με την έρευνα.

Επαναπροσδιορισμός Προτιμήσεων και Αντιλήψεων

Οι γιατροί που έχουν πρόσβαση στο WebMD Physician Choice Awards μπορούν να αξιοποιήσουν την οπτική γωνία των συνομηλίκων τους καθώς αποφασίζουν για τις παραπομπές για τους ασθενείς τους.

Οι γιατροί συχνά μπορεί να μην γνωρίζουν διαφορετικά νοσοκομεία που είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία των ασθενών τους. Τα βραβεία επιλογής γιατρών τους δίνουν καλύτερη εικόνα για το πώς αντιλαμβάνονται οι συνομήλικοί τους ένα νοσοκομείο ή ένα σύστημα υγείας για τη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων σε τοπικό επίπεδο. Μπορούν επίσης να είναι μια χρήσιμη αναφορά για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που μπορεί να παραπέμψουν κάποιον εκτός της πόλης τους ή εκτός της πολιτείας τους, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του ασθενούς τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ