Μητροπολίτης Ξάνθης: «Να ακούτε τους γιατρούς- Υπάρχουν ιερείς που πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους»


Τη σταθερή του στάση υπέρ της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα εμβόλια, τη χρήση μάσκας, την πρόσφατη εμπειρία του από τον κορονοϊό αλλά και τη στάση που διατηρούν ορισμένοι ιερείς.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την πανδημία. Ο κορονοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα Νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες αλλά ακόμη και σαν οικογένειες. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναι, να μιλήσουμε για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, ξέρει τι έχετε και εκείνος θα σας συστήσει τι να κάνετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση που κρατούν ορισμένοι ιερείς, που δεν συνάδει με τη «γραμμή» της εκκλησίας, ενώ τόνισε πως εκφράζοντας απόψεις κατά της πανδημίας και των εμβολίων «παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους».

«Η εκκλησία έχει παρεξηγηθεί αυτή την περίοδο, ότι δήθεν συμπορευόμαστε με την πολιτεία. Η εκκλησία ενδιαφέρεται για την πνευματική και σωματική υγεία του λαού. Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη, και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας. Έχουμε και εδώ στην περιοχή μας ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά. Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και πόνο προς τους ιερείς αυτούς, δεν έχουμε ευθύνη; Με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς εκείνους που έχουν τις δικές τους απόψεις, τους λέω ότι τις σεβόμαστε, αλλά κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους».

«Πέρασα κορονοϊό σαν μια ελαφριά γρίπη»

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια, καθώς πρόσφατα νόσησε από κορονοϊό (αν και εμβολιασμένος), τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το εμβόλιο στη θωράκιση του οργανισμού του.

«Εγώ πέρασα αυτή τη δοκιμασία, την πέρασα σαν μια ελαφριά γρίπη. Μου είπαν οι γιατροί επειδή έχω μια κάποια ηλικία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν δεν είχε προηγηθεί το εμβόλιο. Βέβαια έκανα την προσευχή μου, έβρεχα το μέτωπο μου με αγιασμό όταν είχα πυρετό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιφρονούμε τους γιατρούς» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση της μάσκας λέγοντας πως είναι «μεγάλη πλάνη» να ισχυρίζονται ορισμένοι ιερείς πως η χρήση μάσκας μέσα σε Ναούς είναι προσβολή προς τον Θεό.

«Αυτή η μάσκα δεν προσβάλει το Θεό. Μία άλλη μάσκα που φοράμε σε όλη μας τη ζωή, η μάσκα της υποκρισίας, εκείνη είναι που προσβάλει τον Χριστό. Εάν εγώ δεν φοράω μάσκα και σκανδαλίζω τους αδελφούς μου που φορούν δεν έχω ευθύνη; Δεν είμαι υποκριτής;» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ