Με «σκληρό ροκ» και περιοδείες απαντάει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη


Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες ανά τη χώρα, ενώ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Αποφασισμένος να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στη Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο κλείνει τα μάτια μπροστά στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά παίζει και ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τους αντιεμβολιαστές, προκειμένου να μην συγκρουστεί με την εκλογική του «πελατεία».

Παράλληλα με την όξυνση της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες ανά τη χώρα, με πρώτο σταθμό σήμερα, στη πολύπαθη Εύβοια. Στόχος είναι να φέρει τις τοπικές κοινωνίες σε επαφή με το κόμμα του ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προγραμματικές του θέσεις που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του.

Σκληρό ροκ

Ένα πρώτο δείγμα του «σκληρού ροκ» που σκοπεύει να ακολουθήσει από εδώ και εμπρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας», ενόψει της σημερινής του επίσκεψης στην Εύβοια. Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον χαρακτήρισε «Γκόρτσο την ώρα της πανδημίας», υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αντιμετωπίζει τη κρίση του κορονοϊού με βάση τη πολιτική του επιβίωση.

Η βασική κατηγορία που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του πρωθυπουργού, είναι ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δυσαρεστήσει την εκλογική του «πελατεία», η οποία σε μεγάλο βαθμό ανήκει στους λεγόμενους «αντιεμβολιαστές». Γι αυτό τόνισε ότι εξαίρεσε τους πιστούς από την υποχρέωση να προσέρχονται στους ναούς με ράπιντ τεστ και δεν επέβαλε υποχρεωτικότητα του εμβολίου και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, πέραν των υγειονομικών, όπως στην αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό που προσπαθεί να επικοινωνήσει στη παρούσα φάση ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μοιραίος και άβουλος πρωθυπουργός, που παρά τα τραγικά λάθη που έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, συνεχίζεται να βρίσκεται στην εξουσία επειδή απολαμβάνει της στήριξης των μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης, της λεγόμενης διαπλοκής.

Δίπλα στους πολίτες

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιδιώκει να έρθει σε απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ήδη σε προσυνεδριακή φάση και φιλοδοξεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπει σε τροχιά ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Με αυτές τις περιοδείες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να τονώσει το ενδιαφέρων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- ενόψει των περιφερειακών συνδιασκέψεων που θα πραγματοποιηθούν από το κόμμα του το επόμενο διάστημα στις 13 περιφέρειες της χώρας, στον δρόμο προς το Συνέδριο.

Πρώτος σταθμός σε αυτές τις περιοδείες, αποτελεί η πολύπαθη Εύβοια. Η προετοιμασία για την επίσκεψη Τσίπρα υπήρξε πυρετώδης, καθώς πριν την άφιξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο νησί περιόδευσαν ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι τοπικοί βουλευτές και τα τοπικά στελέχη, καθώς και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, δείγμα της έμφασης που δίνουν σε αυτή τη στρατηγική από τη Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ