Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού για όλους – Διαδικασία και προϋποθέσεις

Πρόσβαση στην 3η δόση εμβολίου έχουν από σήμερα όλα τα άτομα άνω των 18 ετών. Υπό την προύποθέση ότι ο εμβολιασμός με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna, έχει ολοκληρωθεί πριν από έξι μήνες. Και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η 3η δόση για την πρώτη κατηγορία εμβολιασμένων θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer. Ενώ για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με Johnson & Johnson, είτε με Pfizer. Σταδιακά η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αποστολή υπενθυμιστικού SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, ώστε να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 400.000 πολίτες με την 3η δόση. Η χορήγησή της ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου σε ομάδες ειδικού πληθυσμού. Συγκεκριμέαν, ανοσοκατεσταλμένοι, άτομα που διαβιούν σε δομές, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και οι υγειονομικοί.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η 3η δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. ​

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τις σχετικές ανακοινώσεις είχε τονίσει πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και κλείνουν ραντεβού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here