Bitcoin και Altcoins όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Infographic


Τα κρυπτονομίσματα, με ναυαρχίδα το Bitcoin κερδίζουν ημέρα με την ημέρα το ενδιαφέρον νέων επενδυτών.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα φτάνει στο ζενίθ με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να ανέρχεται στα 2,6 τρισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία άνοδο περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τελευταίο υψηλό του Μαΐου, για έναν τομέα που πλέον μετρά σχεδόν 10.000 ψηφιακά νομίσματα όλων των ειδών.

Η άνοδος δείχνει πώς η «ψήφος εμπιστοσύνης» στα κρυπτονομίσματα δεν περιορίζεται μόνο στο δημοφιλές Bitcoin, τροφοδοτούμενη και από τον ενθουσιασμό που προκαλεί η διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή τους.

Το Newsbomb.gr μέσω του Infographic επιχειρεί να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες διαφορές Bitcoin και Altcoins.

bitcoin-altcoins
Το Infographic του Newsbomb.gr για τα κρυπτονομίσματα και τις διαφορές του Bitcoin με τα AltcoinsNewsbomb.gr / Ζωή Κατσιγιάννη

Τα δημοφιλέστερα Altcoins

Ethereum: Το Ether είναι ένα Altcoin κρυπτονόμισμα του οποίου η τεχνολογία βασίζεται στο blockchain. Παρέχει μια αποκεντρωμένη εικονική μηχανή η οποία μπορεί να εκτελέσει σενάρια χρησιμοποιώντας ένα διεθνές δίκτυο ανοικτών κόμβων. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές Altcoin και δεύτερο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin.

Litecoin: Το Litecoin είναι ένα από τα πρώτα Altcoins που δημιουργήθηκαν, το 2011. Είναι σχεδιασμένο να παράγει 4 φορές περισσότερες μονάδες κρυπτονομίσματος από το Bitcoin

Dogecoin: Το Dogecoin είναι ένα από τα πρώτα Altcoins και δημιουργήθηκε ως ένα γρήγορο και άμεσο σύστημα πληρωμών που βασίζεται στην αρχιτεκτονική blockchain του Litecoin.

Ripple: Το Ripple ιδρύθηκε το 2012 ως ένα κρυπτονόμισμα πραγματοποίησης αγορών και μετρά πολλές τράπεζες στο πελατολόγιό του.

Dent: Το Dent είναι ένα Altcoin που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν πακέτα κινητής τηλεφωνίας ενώ βρίσκονται σε διαφορετική χώρα.

BitTorrent: Το κρυπτονόμισμα που βασίζεται στην πλατφόρμα του BitTorrent, είναι το BTT.

Οι διαφορές Bitcoin και Altcoins

Η ταχύτητα του mining. Συγκεκριμένα, το Bitcoin μπορεί να κάνει mining κάθε 10 λεπτά, ενώ το Litecoin κάθε 2.5 λεπτά.

Η συνολική προσφορά του cryptocurrency. Μπορούν να παραχθούν μέχρι και 21 εκατομμύρια Bitcoins. Το Litecoin προσφέρει μέγιστη προσφορά 84 εκατομμυρίων. Τ Dogecoin έχει απεριόριστη προσφορά νομισμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ