Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: 10 προτάσεις για να περάσεις καλά


Μουσική, θέατρο, σινεμά, όλα θα τα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου.

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Νοεμβρίου είναι γεμάτη μουσική, θέατρο και καλό σινεμά. Το Σάββατο επιλέγουμε να διασκεδάσουμε με περισσότερο τραγούδι και stand up καταστάσεις, ενώ την Κυριακή μας ρίχνουμε λίγο τους ρυθμούς και απολαμβάνουμε καλές θεατρικές παραστάσεις.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

«Κοινή ησυχία» με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου – Θέατρο Διάνα

Αν στο «9:05» το θέμα ήταν η πραγματικότητα, στην «Κοινή Ησυχία» το θέμα είναι το όνειρο. Η Ελένη Ράντου σκηνοθετεί τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Διάνα
Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Διάνα

Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.

Δημήτρης Ζερβουδάκης και Γεωργία Νταγάκη – Σταυρός του Νότου

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη στο «άνοιγμα» της Κεντρικής Σκηνής του Σταυρού του Νότου και μετά από μια μεγάλη περίοδο παύσης, ανταμώνουν ξανά στην αγαπημένη μουσική σκηνή με το κοινό τους.

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης – Κύτταρο

Αποστόλη Μπαρμπαγιάννης
Ο «Τσολιάς» Αποστόλη Μπαρμπαγιάννης στο Κύτταρο

Ο «Τσολιάς» Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται στο ιστορικό Κύτταρο και παρουσιάζει τον επετειακό μονόλογο: «Ζήτω το Πένθος»

Ο punk φουστανελάς με μάσκα στα μουστάκια και νάιλον γαντάκια, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα σατιρικό click away, καυτηριάζοντας και σαρκάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, πολύ σχολαστικά.

Σπύρος Γραμμένος – Μουσική Σκηνή Ορφέας

Σπύρος Γραμμένος
Σπύρος Γραμμένος, στον Ορφέα κάθε Σάββατο

Ο Σπύρος Γραμμένος βάζει σε μία σειρά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που έχει ζηλέψει και τα παρουσιάζει στην μουσική σκηνή του Ορφέα, στην Φωκίωνος Νέγρη. Κάθε Σάββατο περνάει και κάποιος καλεσμένος-έκπληξη από την σκηνή.

Μάρλις Πέτερσεν – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η αγαπημένη υψίφωνος του ελληνικού κοινού Marlis Petersen [Μάρλις Πέτερσεν] επιστρέφει στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ., σε μια συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, ιδρυτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συνοδοιπόροι της σε αυτό το ταξίδι, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας Matthias Lademann [Ματτίας Λάντεμαν] και οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής.

Red Notice – Σινεμά

Βράδυ Σαββάτου με μια από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες της εβδομάδας. Και μόνο το καστ αρκεί: Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς.

Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα The Bishop (Γκαλ Γκαντότ). Η υπέρτατη αυτή περιπέτεια ταξιδεύει τους τρεις πρωταγωνιστές σε όλο τον κόσμο: σε πίστα χορού, παγιδευμένους σε μια απομονωμένη φυλακή, μέσα στη ζούγκλα, και ακόμα χειρότερα… τους αναγκάζει να είναι διαρκώς ο ένας μαζί με τον άλλον.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Το Μινόρε – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μινόρε
Το Μινόρε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μέσα από τη θεατρική μεταφορά του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, «Το Μινόρε» μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση. Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Ξηντάρης, Θοδωρής Ξηντάρης.

Το Τρίτο Στεφάνι, Θέατρο Παλλάς

Μαρία Κίτσου και Μαρία Καβογιάννη
Η Μαρία Κίτσου και η Μαρία Καβογιάννη στο Τρίτο Στεφάνι

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή.

Δαρβίνος: το Μυστήριο της Φύσης, Ελληνικός Κόσμος – Μουσείο – Θόλος

Η τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» παρουσιάζεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» και υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

Τα εντυπωσιακά γραφικά στην 360° οθόνη της «Θόλου», η μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης και η αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου θα μαγέψουν τους θεατές.

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho) – Σινεμά

Με την Άνια Τέιλορ-Τζόι του The Queen’s Gambit. H ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που έχει πάθος με το σχέδιο μόδας και που αποκτά μυστηριωδώς την ικανότητα να ταξιδέψει στο χρόνο και να βρεθεί στην καρδιά της δεκαετίας του 1960, στο συναρπαστικό Λονδίνο. Εκεί, συναντά ένα απρόσμενο είδωλο με το οποίο θα πάθει εμμονή και θα αποτελέσει το σκοτεινό αντικείμενο του θαυμασμού της: μια εκθαμβωτικά γοητευτική και φιλόδοξη pop τραγουδίστρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στα καταγώγια του περιβόητου «swinging London». Όμως, το υποσχόμενο Λονδίνο της δεκαετίας του ‘60 θα αποδειχθεί ότι δεν είναι ο παράδεισος που φαίνεται με την πρώτη ματιά και ο ψυχικός κόσμος της ηρωίδας θα αρχίσει να καταρρέει με συνταρακτικές συνέπειες…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ