Τα iPhone θα μπορούν να καλούν αυτόματα σε περίπτωση τροχαίου


Ο αμερικανικός κολοσσός εξελίσσει μια νέα λειτουργία που αφορά στην ανίχνευση σύγκρουσης και αυτόματης κλήσης επείγουσας ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ και κάποια χρόνια τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλίζονται με σύστημα επείγουσας ανάγκης eCall. Στις ΗΠΑ έχει από πέρυσι ενεργοποιηθεί μια υπηρεσία που δεν είναι onboard, αλλά υπάρχει διαθέσιμη ως εφαρμογή για smartphone.

Αυτό το app το παρουσίασε πέρυσι η OnStar της General Motors και ουσιαστικά χρησιμοποιεί τους αισθητήρες επιτάχυνσης για να ανιχνεύσει μια πιθανή σύγκρουση και να καλέσει τις τοπικές αρχές.

Όπως φαίνεται αυτή την ιδέα την βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα η Apple και για αυτό μελετά την υιοθέτησή της στα μελλοντικά της iPhone καθώς και στα ρολόγια της.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple σκέπτεται να εισάγει από του χρόνου μία τεχνολογία ανίχνευσης σύγκρουσης στις συσκευές της χρησιμοποιώντας δεδομένα από την αιφνίδια μεταβολή της βαρύτητας, της επιτάχυνσης και ενδεχομένως της επιβράδυνσης.

Πάντως, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε άσκοπες και υπερβολικές κλήσεις στο κέντρο έκτακτης ανάγκης, καθώς το σύστημα της OnStar πραγματοποιεί κλήση σε ειδικό σύμβουλο που με τη σειρά του ενημερώνει την αστυνομία, την πυροσβεστική ή άλλες υπηρεσίες άμεσης δράσης.

Για αυτό το λόγο η Apple θέλει να βελτιστοποιήσει την υπηρεσία της και αν δεν λειτουργεί σωστά ακόμη και να μην την λανσάρει ποτέ. Η Apple έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε δοκιμές «δεδομένων που κοινοποιούνται ανώνυμα από χρήστες iPhone και Apple Watch».

Μάλιστα υπάρχει μια αναφορά που λέει πως το σύστημα της Apple εντόπισε περισσότερες από 10 εκατομμύρια ύποπτες συγκρούσεις οχημάτων με αποτέλεσμα να υπάρξουν θεωρητικά περισσότερες από 50.000 κλήσεις στο 911 (τον αριθμό άμεσης βοήθειας στις ΗΠΑ).

Η Apple εξελίσσει ταυτόχρονα ένα νέο αλγόριθμο ανίχνευσης προκειμένου να βελτιώσει την ακρίβεια του συστήματός της και να πραγματοποιούνται κλήσεις μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ