Covid-19 ΗΠΑ: Ακυρώνουν τη συμφωνία παραγωγής εμβολίων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων


Covid-19 ΗΠΑ: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακύρωσε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Emergent BioSolutions, έναν κατασκευαστή εμβολίων με έδρα το Μέριλαντ με εγκαταστάσεις στη Βαλτιμόρη που διαπιστώθηκε ότι παρήγαγε εκατομμύρια μολυσμένες δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson αυτήν την άνοιξη, ανέφερε η Washington Post.

Η Emergent αποκάλυψε την εξέλιξη την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη συζητώντας τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, ανέφερε η Post.

Η Emergent είπε ότι θα παραιτηθεί από περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια λόγω της λύσης της σύμβασης, σύμφωνα με την Post.

Η Emergent BioSolutions έπαιξε ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να επιταχύνει την ανάπτυξη και διανομή εμβολίων. Αλλά αφού κέρδισε ένα συμβόλαιο από την προηγούμενη διοίκηση, η Emergent αντιμετώπισε γρήγορα προβλήματα παραγωγής.

Τον Μάρτιο, συστατικά που προορίζονται για χρήση στην παραγωγή των εμβόλων Oxford-AstraZeneca μόλυναν 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson. Τα προβλήματα με τα εμβόλια προκάλεσαν μια πολύμηνη καθυστέρηση στην παραγωγή.

Μετά από αυτό, η κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε την Johnson & Johnson στον άμεσο έλεγχο της παραγωγής εμβολίων εκεί.

Τον Ιούνιο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αποφάσισε να απορρίψει τουλάχιστον άλλες 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson που παρήχθησαν στο εργοστάσιο. Τα κενά στο εργοστάσιο Bayview στη Βαλτιμόρη εμπόδισαν τις προσπάθειες της J&J να είναι σημαντικός παράγοντας στον εμβολιασμό των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και φτωχές χώρες.

Απαιτεί μόνο μία δόση και τυπική ψύξη και είναι επίσης φθηνότερο από ορισμένα άλλα εμβόλια. Αλλά υπήρξαν προβλήματα με το εργοστάσιο Emergent.

Ο FDA ανέφερε επανειλημμένα την Emergent στο παρελθόν για προβλήματα, όπως, κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα διαχείρισης μούχλας και άλλης μόλυνσης γύρω από μία από τις εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με αρχεία που έλαβε το Associated Press.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ