Travis Scott: Χάος στο φεστιβάλ Astroworld με νεκρούς και τραυματίες


Τουλάχιστον οκτώ σκοτώθηκαν σε πλήθος κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Travis Scott στο Astroworld Festival. Ένα πλήθος 50.000 ατόμων εμφανίστηκε στο διήμερο φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, στο οποίο συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι SZA, Tame Impala και Earth, Wind & Fire.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα κύμα πλήθους κατά τη διάρκεια συναυλίας του Travis Scott στο Astroworld Festival στο Χιούστον.

Το χρονικό του μακελειού

Το πλήθος είχε πλησιάσει τη σκηνή ενώ ο Scott, που διευθύνει το φεστιβάλ, έπαιζε τη βραδιά των εγκαινίων. Η Houston Chronicle αναφέρει ότι ο ράπερ σταμάτησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 75λεπτου σετ του, αφού εντόπισε θαυμαστές σε αγωνία κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής και ότι ζήτησε από την ασφάλεια να βοηθήσει τους ανθρώπους να βγουν από το πλήθος.
Πλάνα που κυκλοφορούν από την εκδήλωση δείχνουν τους θαυμαστές να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του προσωπικού παραγωγής και της ασφάλειας για να τους ενημερώσουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον, Σάμουελ Πένια, είπε ότι εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν και η παράσταση διακόπηκε λίγο μετά τη συντριβή. Ο κ. Pena είπε: «Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και αυτό προκάλεσε κάποιο πανικό και άρχισε να προκαλεί κάποιους τραυματισμούς». Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι «άρχισαν να πέφτουν έξω, να χάνουν τις αισθήσεις τους και αυτό δημιούργησε πρόσθετο πανικό».

Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις του Σαββατοκύριακου ακυρώθηκαν. Η περιοχή είναι πλέον τόπος εγκλήματος καθώς οι ερευνητές εργάζονται για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. «Κάποια στιγμή, η εκπομπή σταμάτησε όταν το πλήθος ξέσπασε», είπε ο Finner καθώς σημείωσε ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης συνεργάζονταν με τους ερευνητές. Η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης μετέφεραν 17 άτομα σε κοντινά νοσοκομεία, με 11 από αυτούς σε καρδιακή ανακοπή, επιβεβαίωσε ο κ. Pena. Υπήρχαν επίσης άτομα που νοσηλεύτηκαν στο σημείο στο πάρκο NRG, με εγκατεστημένο νοσοκομείο υπαίθρου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ