Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις


Από μικρά παιδιά όλοι μας ακούγαμε το πόσο καλό μας κάνει το να τρώμε κοτόπουλο. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πόσα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα ξηρό καρπό όπως το αμύγδαλο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε μία μαγειρική πανδαισία; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Ο γευστικός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών είναι νοστιμότατος και όσοι δεν τον έχουν δοκιμάσει καλό θα ήταν να το κάνουν σύντομα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καταπλήξει στα σίγουρα αφού είναι λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Αυτό η συνταγή κοτόπουλου με κρούστα αμύγδαλου θα προσφέρει υπέροχη γεύση σε εσάς και τους φίλους σας αν αποφασίσετε να τους κάνετε το τραπέζι.

Τα συστατικά είναι λίγα και υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Όταν προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω υλικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δίνονται παρακάτω για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί μαγειρικής, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης σε πάχος ομοιόμορφο και όχι πολύ χοντρό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί. Αφήστε να καθίσει στο μπολ για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τις 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να το καλύψει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά βάλτε το κοτόπουλο στο λάδι για να τηγανιστεί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας μια φορά μόνο και κρατήστε το πολύ μέχρι 8 λεπτά συνολικά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο εύκολο φαίνεται σαν συνταγή τόσο νόστιμο είναι. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε ως finger food πριν από ένα επίσημο δείπνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ