Μαδρίτη: Λάμα και καμήλες «βολτάρουν»στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας – Δείτε το λόγο


Οκτώ καμήλες και ένα λάμα έκαναν βόλτα στους δρόμους της Μαδρίτης όλη τη νύχτα,έχοντας δραπετεύσει από ένα κοντινό τσίρκο,σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία. Για τη φυγή τους ευθύνονται ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων

Τα ζώα εντοπίστηκαν περίπου στις 5 το πρωί να περιφέρονται στη νότια συνοικία Carabranchel, κοντά στην τοποθεσία οπου βρίσκεται το τσίρκο. Η Quiros Circus, στην οποία ανήκουν, έκανε λόγο για δολιοφθορά από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

«Πολλές καμήλες και ένα λάμα δραπέτευσαν από ένα τσίρκο στη Μαδρίτη τη νύχτα σήμερα το βράδυ», έγραψε η εθνική αστυνομία της Ισπανίας στο Twitter, ανεβάζοντας εικόνες απο τα ζώα να τριγυρνούν σε μια γωνία του δρόμου. «Η αστυνομία τα βρήκε και ταφρόντισε για να επιστρέψουν πίσω σώα και αβλαβή», πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε καμία πληροφορία για το αν οι τετράποδοι…δραπέτες, που είναι γνωστοί για την αδυναμία τους στο… πτύειν, προέβαλαν αντίσταση όταν η αστυνομία επενέβη για να τους συλλάβει.

Ο Mati Munoz, ένας από τους διευθυντές του τσίρκου, εξέφρασε ανακούφιση που οι φυγάδες -βακτριανές καμήλες που έχουν δύο καμπούρες και χοντρό τρίχωμα, εντοπίστηκαν και ειναι ασφαλείς.

«Δεν έγινε τίποτα, δόξα τω Θεώ», είπε, λέγοντας ότι το τσίρκο είχε υποβάλει καταγγελία αφού ανακάλυψε ότι ο ηλεκτρικός φράκτης γύρω από το περίβλημα των ζώων είχε κοπεί.

«Πιστεύουμε ότι [η απόδρασή τους] οφειλόταν σε μια πράξη δολιοφθοράς από ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων που διαμαρτύρονται κάθε χρόνο».

Οι βακτριανές καμήλες (Camelus bactrianus) προέρχονται από τις βραχώδεις ερήμους της κεντρικής και ανατολικής Ασίας και έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες. Ωστόσο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πλέον εξημερωμένες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ