Δόντια συνήθειες: Ποιες καθημερινές φαινομενικά άκακες συνήθειες προκαλούν ζημιά στα δόντια;


Από την υποστήριξη της πέψης με την μάσηση της τροφής μέχρι την υποβοήθηση της ομιλίας, τα δόντια παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή. Γνωρίζατε ότι το μόνο μέρος του σώματος που δεν έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται είναι τα δόντια; Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη στοματική υγεία. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή παρανόηση, το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί. Ακριβώς όπως η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι απαραίτητο να έχετε ένα περίπλοκο πρόγραμμα στοματικής φροντίδας για να διασφαλίσετε γερά και υγιή δόντια. Όντας αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου σώματος, τα δόντια μπορούν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από διάφορους παράγοντες.

Καταστροφικές συνήθειες για τα δόντια

Ορισμένες καθημερινές συνήθειες ίσως σας μοιάζουν αθώες. Ωστόσο, με τον καιρό ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στην οδοντική σας κοιλότητα και να σας προκαλούν πόνο ή άλλα προβλήματα. Οι παρακάτω συνήθειες μπορούν να βλάψουν τα δόντια σας:

  • Χρήση των δοντιών ως εργαλείο: Είστε εκείνος ο άνθρωπος στην ομάδα που είναι δημοφιλής στο σπάσιμο ανοιχτών πακέτων, φιαλών και άλλων πραγμάτων με τα δόντια σας; Το γενναίο σόου που κάνατε μπορεί να βλάψει τα δόντια σας. Η χρήση των δοντιών σας ως εργαλείου μπορεί να τα θέσει σε κίνδυνο σκασίματος, θρυμματισμού και θραύσης και επομένως πρέπει να αποφεύγεται.
  • Δάγκωμα νυχιών: Είτε οφείλεται σε άγχος είτε λόγω στρες, το δάγκωμα των νυχιών δεν είναι μια ασυνήθιστη συνήθεια. Οι ειδικοί έχουν συνδέσει αυτή τη συνήθεια με διαταραχές ψυχικής υγείας όπως η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Εκτός από ανθυγιεινό, το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα δόντια και δυσλειτουργία της γνάθου.
  • Τρίξιμο των δοντιών: Μια συνήθεια να σφίγγετε τη γνάθο σας ή να τρίξετε τα δόντια σας όταν είστε θυμωμένοι ή ανήσυχοι μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της γνάθου, σπασίματα δοντιών και άλλα προβλήματα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο συνειδητή όσο και υποσυνείδητη δραστηριότητα.
  • Μασώντας πάγο: Σαςαρέσει να τελειώνετε τα ανθρακούχα ποτά σου μασουλώντας τα κομμάτια πάγου που έχουν απομείνει; Είναι καιρός να αλλάξετε τη συνήθειά σας για να αποτρέψετε την καταστροφή των δοντιών σας. Η κατανάλωση πάγου μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και να βλάψει τους ιστούς και τα νεύρα των δοντιών.
  • Τραχύτητα στα δόντια κατά το βούρτσισμα: Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ο ενδελεχής καθαρισμός των δοντιών. Ωστόσο, επιμελώς δεν σημαίνει τραχύ. Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται απαλά με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για καλύτερα αποτελέσματα. Το επιθετικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ούλα και τα δόντια που οδηγεί σε ερεθισμό, φλεγμονή και κοκκίνισμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ