Λιβύη: Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της


Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα Αλ-Μανγκούς απαλλάχθηκε το Σάββατο από τα καθήκοντά της και της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Προεδρικού Συμβουλίου μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Η προεδρία άνοιξε έρευνα «για διοικητικές παραβάσεις», δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος Νάιλα Ουαχίμπα στο δίκτυο Libya Panorama.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μέσο El-Marsad, η Αλ-Μανγκούς, προσκείμενη στον στρατηγό Χάφταρ, ισχυρό άνδρα της ανατολική Λιβύης, φέρεται να είχε λάβει αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής χωρίς να έχει συμβουλευτεί το Προεδρικό Συμβούλιο.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη γνησιότητα εγγράφου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διατάσσει την απαλλαγή της Αλ-Μανγκούς από τα καθήκοντά της γιατί ασκούσε εξωτερική πολιτική χωρίς συντονισμό με το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο, «συστάθηκε εξεταστική επιτροπή υπό την προεδρία του Αμπντάλα Αλάφι, αντιπροέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου». Η επιτροπή πρέπει να υποβάλει την έκθεσή της το αργότερο εντός 14 ημερών.

Η απαλλαγή από τα καθήκοντά της και η απαγόρευση να ταξιδέψει αποφασίστηκαν σε βάρος της Μανγκούς λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή στο Παρίσι διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη.

Η διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να προετοιμάσει τις προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, έπειτα από τις οποίες, ένα μήνα αργότερα, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Οι εκλογές αυτές αναμένεται να θέσουν τέλος σε μια δεκαετία χάους στη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ