Βιταμίνη C ομορφιά: Εντάξτε τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας για εντυπωσιακά αποτελέσματα


Εάν υπάρχει ένα συστατικό με το οποίο χρειάζεστε για να ενισχύσετε το δέρμα σας, αυτό είναι η βιταμίνη C. Δεν είναι απλώς ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα θαυμαστό συστατικό για το δέρμα σας. Ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, η βιταμίνη C αποτελεί ένα συστατικό που αξίζει τον κόπο. Πριν μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να συμπεριλάβετε τη βιταμίνη C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας την ημέρα και τη νύχτα, ας εμβαθύνουμε στα θαύματα που κάνει για εσάς.

Πώς λειτουργεί η βιταμίνη C προς όφελος του δέρματός σας

Πολλοί λάτρεις της ομορφιάς ορκίζονται σε αυτή τη θαυματουργή βιταμίνη. Γιατί; Γιατί η βιταμίνη C είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ήρωες multitasking που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα αναζωογονητικό πλύσιμο προσώπου με βιταμίνη C, θα καθαρίσει το δέρμα σας χωρίς να διαταράξει το φυσικό του φράγμα υγρασίας. Την ίδια στιγμή, ένα τονωτικό θα το ενυδατώσει και θα ηρεμήσει τα ερεθισμένα τμήματα. Η εφαρμογή μιας κρέμας ημέρας με βιταμίνη C μαζί με το αντηλιακό σας θα σας προστατεύσει περισσότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

  • Το ζωτικό και υδατοδιαλυτό θρεπτικό συστατικό βοηθά στο ξεθώριασμα της μελάγχρωσης και φωτίζει τον τόνο του δέρματός σας. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι το δέρμα σας από κηλίδες και θαμπάδα.
  • Η βιταμίνη C ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων και ενεργοποιεί το δέρμα σας να παράγει περισσότερους ινοβλάστες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επομένως, η προσθήκη βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη σφριγηλότητα, δίνοντας στο δέρμα σας μια σφιχτή, σφριγηλή όψη.
  • Εκτός από το να φωτίζει τον τόνο του δέρματός σας, βοηθά επίσης στην εξομάλυνση της υφής του δέρματος, κάνοντας το δέρμα απαλό και ελαστικό.
  • Περίπου το 64% του δέρματος αποτελείται από νερό, και ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να το διατηρείτε ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Η βιταμίνη C επιτρέπει στο δέρμα σας να διατηρεί την υγρασία και να το διατηρεί ενυδατωμένο, δίνοντάς του μια λαμπερή και υγιή όψη.
  • Εάν είστε από αυτούς που παλεύουν με φλεγμονές ή ερυθρότητα λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο ή με άλλο τρόπο, προσθέστε τώρα τη βιταμίνη C στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και επίσης μειώνει την ερυθρότητα για να δώσει στο δέρμα σας ομοιόμορφο τόνο.
  • Οι οροί βιταμίνης C είναι με βάση το νερό, ελαφρύ και απορροφώνται εύκολα. Ασφαλής και αποτελεσματικός και για το λιπαρό δέρμα, ο ορός αυξάνει την κατακράτηση υγρασίας στο δέρμα σας, εκτός από άλλα οφέλη. Ο εμπειρικός κανόνας είναι να καθαρίζετε, να τονώνετε, να εφαρμόζετε τον ορό και να ενυδατώνετε.

Επιπρόσθετα οφέλη της βιταμίνης C

Η χρήση κρέμας ημέρας με βιταμίνη C με ελάχιστο SPF15, θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Μια δόση βιταμίνης C για το δέρμα σας τη νύχτα είναι επίσης ευεργετική. Το δέρμα σας υφίσταται τη φυσική του διαδικασία αποκατάστασης ενώ κοιμάστε. Έτσι, η προσθήκη μιας κρέμας νύχτας με βιταμίνη C στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας τη νύχτα θα σας δώσει τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα. Επιπλέον, εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το συστατικό το πρωί, ένας αφρός προσώπου με βιταμίνη C συνοδευόμενος από έναν ορό προσώπου με βιταμίνη C σας προσφέρει διπλή δόση ισχυρών αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων.

Dos and Don’ts: Τι να κάνετε και τι όχι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση της βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο στον ήλιο, και ως εκ τούτου, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε μόνο τη νύχτα. Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η εν λόγω βιταμίνη είναι όξινη στην καθαρή της μορφή και σε αντίθεση με κάποια άλλα οξέα, η βιταμίνη C δεν αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο. Διατηρείτε πάντα τα προϊόντα βιταμίνης C μακριά από το φως του ήλιου, καθώς μπορεί να παρεμποδίσει τη δραστικότητα και να οξειδώσει το προϊόν. Συνολικά, ξεκινήστε με την εισαγωγή της βιταμίνης C στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας σταδιακά και είστε έτοιμοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ