Αυτοφροντίδα σώματος: Η σωματική μας ευεξία στο επίκεντρο

Το μυστικό είναι λίγο πολύ γνωστό. Η στρατηγική περιλαμβάνει άσκηση, ποιοτική διατροφή και καλό ύπνο. Θα πρέπει να είναι απίστευτα ενδυναμωτική, καθόλου τρομακτική ή εκφοβιστική η διαδικασία ελέγχου των επιλογών που οδηγούν στην ευεξία. Δεν είμαστε μόνο αυτά που γράφονται στο DNA μας. Μπορούμε να γίνουμε πιο υγιείς με έξυπνες επιλογές. Το ανθρώπινο σώμα είναι πραγματικά εκπληκτικό, και αν επιθυμούμε να ζήσουμε μια μακρά, καλά, ικανοποιητική ζωή, μπορούμε να επιλέξουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη.

Μέρος του «όχι και τόσο μυστικού» μυστικού για τη δια βίου ευεξία είναι η συμμετοχή στη σωματική αυτοφροντίδα. Αυτή περιλαμβάνει όλες τις σωματικές δραστηριότητες που σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς και σας παρέχουν αρκετή ενέργεια για να απολαύσετε τη ζωή.

Ακολουθούν μερικοί σημαντικοί πυλώνες σωματικής αυτοφροντίδας:

  • Ασκηθείτε 3-5 φορές την εβδομάδα: Η άσκηση απελευθερώνει φυσικές ενδορφίνες, ντοπαμίνη, σεροτονίνη και αδρεναλίνη στον εγκέφαλό σας. Αυτές οι χημικές ουσίες συνεργάζονται για να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να βοηθήσει το σώμα σας να αισθάνεται πιο χαλαρό και ήρεμο. Η κίνηση είναι πολύ σημαντική για άτομα που ζουν με χρόνιο πόνο. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ξεκινήσουν από μικρά, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς. Οι στόχοι και η ένταση της άσκησης είναι διαφορετικοί για τον καθένα, επομένως είναι σημαντικό να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Κάνε ό,τι μπορείς και σιγά σιγά χτίσου πάνω σε αυτό καθώς δυναμώνεις και η αντοχή σου αυξάνεται.
  • Αναπτύξτε μια τακτική ρουτίνα ύπνου: Οι ειδικοί συνιστούν 7-8 ώρες τη νύχτα για ενήλικες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Καθώς πηγαίνετε για ύπνο, το σώμα σας ξεκινά τη νυχτερινή του βάρδια. Επουλώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αναρρώνει από τις δραστηριότητες της ημέρας και φορτίζει την καρδιά και το καρδιαγγειακό σας σύστημα για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο σώμα και τον εγκέφαλό σας.

  • Στοχεύστε σε μια υγιεινή διατροφή: Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα όπου διατίθεται ποιοτικό φαγητό. Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι άπαχες πρωτεΐνες είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Καταναλώστε ελάχιστη καφεΐνη και αλκοόλ. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Ο βασικός ορισμός των επεξεργασμένων τροφίμων περιλαμβάνει τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί, κονσερβοποιηθεί, καταψυχθεί, συσκευαστεί ή τροποποιηθεί σε θρεπτική σύσταση με εμπλουτισμό, συντήρηση ή παρασκευή με διαφορετικούς τρόπους. Έχει ένα φάσμα. Υπάρχουν τρόφιμα που είναι ελαφρώς επεξεργασμένα και εκείνα που υφίστανται μεγάλη επεξεργασία. Το κόλπο είναι να γίνει διάκριση μεταξύ τροφών που έχουν υποστεί ελαφρά επεξεργασία και βαριά επεξεργασία.
  • Κάντε ένα μεσημεριανό διάλειμμα: Εάν εργάζεστε, απομακρυνθείτε από το γραφείο σας. Βγείτε έξω για μια γρήγορη βόλτα, ακόμα κι αν κάνει κρύο. Αυτά τα νοητικά διαλείμματα επαναφορτίζουν τον εγκέφαλο. Η σωματική κίνηση θα τονώσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, δίνοντάς σας βελτιωμένη παραγωγικότητα μετά το μεσημεριανό γεύμα. Πάρτε τον σκύλο σας ή τα παιδιά και τον σύζυγό σας για μια βόλτα μετά τη δουλειά ή το δείπνο.
  • Χρησιμοποιήστε την αναρρωτική σας άδεια αν τη χρειάζεστε: Αν δεν είστε καλά, ξεκουραστείτε ή πάρτε μια μέρα άδεια από τη δουλειά. Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση για να καταπολεμήσει την ασθένεια. Εάν δεν του δώσετε την ανάπαυση που χρειάζεται όταν είστε άρρωστοι, μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος. Επίσης, μην φέρνετε την ασθένεια στη δουλειά εάν μπορείτε να τη βοηθήσετε. Οι συνάδελφοί σας προτιμούν να αναλάβουν τις απαραίτητες εργασίες παρά να αρρωστήσουν, οπότε μείνετε σπίτι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here