Burger: Χτίζοντας το ιδανικό μπέργκερ με απλά βήματα που εξασφαλίζουν την τελειότητα

Ένα κατεξοχήν αγαπημένο “fast food” μικρών και μεγάλων, ένα γεύμα εμβληματικό στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μπέργκερ σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτήν τη στιγμή, θα βρείτε από απλά cheeseburgers με μοσχαρίσιο κιμά μέχρι γκουρμέ μπέργκερ τρούφας, vegan μπιφτέκια μέχρι μεγάλα μανιτάρια Portobello. Αλλά το ερώτημα που παραμένει και μας διχάζει ακόμη και σήμερα είναι: Τι είναι αυτό που εξασφαλίζει το τέλειο burger;

Ψωμάκια Burger—να τα φτιάξετε ή να τα αγοράσετε;

Εάν βρίσκεστε στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, πιθανότατα κοιτάτε κλασικά ψωμάκια με σουσάμι ή μπριός. Διαλέξτε όποιο προτιμάτε, αλλά σημειώστε ότι ορισμένα ψωμάκια ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικούς τύπους μπιφτέκι – ένα κλασικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι μπορεί να πάει με κάθε τρόπο, αλλά τα αέρινα ψωμάκια με σπόρους συνδυάζονται καλά με τηγανητό ψάρι, ενώ το χοιρινό κρέας και η πικάντικη λαχανοσαλάτα είναι το τέλειο αλουμινόχαρτο για βουτυρένιο μπριός. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ciabatta ή flatbread για δημιουργίες που θυμίζουν burger. Όποιο κι αν διαλέξετε, πριν ψήσετε τα μπιφτέκια σας, φρυγανίστε ελαφρά τα ψωμάκια σας και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να χτιστούν.

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας μπιφτέκια για χάμπουργκερ

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ένα εξαιρετικό burger είναι να φτιάξετε μόνοι σας το μπιφτέκι. Για ένα χυμώδες κλασικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, επιλέξτε ένα χοντροκομμένο μοσχαρίσιο κρέας με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το 20% τοις εκατό λιπαρών είναι το γενικό σημείο αναφοράς, αλλά μπορείτε να πάτε για έως και 40%. Δεδομένου ότι αυτό είναι πραγματικά το κύριο γεγονός, όπως πάντα, αναζητήστε την υψηλότερη ποιότητα, το πιο φρέσκο ​​κρέας και, αν μπορείτε να κάνετε τον κρεοπώλη σας να αλέσει το κρέας φρέσκο ​​για εσάς – τόσο το καλύτερο! Υψηλότερα λιπαρά σημαίνει ένα πιο χυμώδες μπιφτέκι που απλώνεται από μέσα προς τα έξω κατά το μαγείρεμα.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να προσθέτουν καρυκεύματα στα μπιφτέκια τους, αλλά αν έχετε επενδύσει σε ένα καλό κρέας, θέλετε να δοκιμάσετε αυτό που έχετε πληρώσει. Ένα καλό πασπάλισμα με αλάτι, πιπέρι και ένα αυγό για δέσιμο (ένα αυγό ανά 450 g) είναι αρκετό. Σχηματίστε τα μπιφτέκια τυλίγοντας μια μερίδα κρέατος σε μπάλα, πιέζοντάς την σε έναν χοντρό δίσκο και περνώντας το χέρι σας γύρω από την άκρη για να κλείσετε τυχόν ρωγμές. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλάσετε τα μπουρεκάκια σας με τη βοήθεια ενός μπιφτέκι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή με λίγη κανόλα ή ηλιέλαιο, προσθέτουμε το μπιφτέκι σας και μαγειρεύουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Όπως και οι μπριζόλες, μπορείτε να μαγειρέψετε τα μπιφτέκια σας σύμφωνα με το επιθυμητό ψήσιμο – γι’ αυτό είναι σημαντικό να ψωνίζετε για φρεσκοκομμένο κρέας. Εγώ για ένα, προτιμώ το δικό μου μέτριο και ζουμερό.

Επιλέγοντας το καλύτερο τυρί & σως για το burger σας

Εάν υπάρχει τυρί σε ένα μπιφτέκι, τότε καλύτερα να λιώσει. Για το σκοπό αυτό τα πιο αξιόπιστα είναι σκληρά τυριά όπως cheddar, Gouda, American jack ή Emmentaler. Ένα μπέργκερ είναι επίσης μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου κανείς δεν θα σας κρίνει ότι χρησιμοποιείτε καουτσούκ, πλαστικό τυρί καθαρά για χάρη της νοσταλγίας. Οπότε χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία με σύνεση. Μόλις αναποδογυρίσετε το μπιφτέκι σας, καλύψτε το με μια λεπτή φέτα (ή πολλά λεπτά τρίμματα) από το τυρί —ή τυριά— της επιλογής σας. Εάν χρειάζεται λίγη βοήθεια στην πορεία — βάλτε ένα καπάκι πάνω από το τηγάνι σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Για τη βάση της σως τώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι περίπου 2 μέρη μαγιονέζας σε 1 μέρος κέτσαπ και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Στη συνέχεια, αρωματίστε το με γλυκιά γεύση τουρσί, καπνιστή πάπρικα, σάλτσα chipotle, σκόνη σκόρδου ή σκόνη κρεμμυδιού, για γεύση. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάτι πικάντικο, γλυκό και ίσως λίγο καπνιστό.

Ποια υλικά σαλάτας ανήκουν σε ένα μπέργκερ;

Τρώτε ένα μπέργκερ και θέλετε να είναι ολοκληρωμένο. Τα συστατικά της σαλάτας έχουν οπωσδήποτε θέση στα μπιφτέκια, αλλά αυτή δεν είναι μια ευκαιρία να γλιστρήσετε στα πράσινα και να ευαγγελίσετε ένα μπιφτέκι σε κάτι που δεν είναι. Έχουμε περιορισμένο χώρο ανάμεσα στα ψωμάκια και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση: Λαχανικά που προσθέτουν χυμό και τραγανότητα. Δηλαδή μαρούλι, ντομάτα, πίκλα και κρεμμύδι.

Αρχιτεκτονική του burger: Πώς να το φτιάξετε;

Ξεκινώντας από τη βάση:
1. Απλώστε τη σάλτσα του burger (ή κέτσαπ αν χρησιμοποιείτε)
2. Πασπαλίστε το μπιφτέκι σας με λιωμένο τυρί
3. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πίκλα, την ντομάτα και το μαρούλι
4. Απλώστε μαγιονέζα (αν χρησιμοποιείτε) στο πάνω ψωμάκι και βάλτε αυτό το καπάκι στο μπιφτέκι σας!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here