Κορονοϊος: Διμέτωπος αγώνας για νοσοκομεία και εμβολιασμούς από την κυβέρνηση – Όχι σε lockdown


Αγώνας για αύξηση στο ρυθμό εμβολιασμού και προσπάθειες να αποφευχθεί ένα νέο lockdown, τα δυο σημεία που εστιάζει η κυβέρνηση

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για να στηριχθεί το ΕΣΥ, το οποίο προβλέπει τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών και γιατρών αλλά και τη μετατροπή κλινικών σε κλινικές Covid. Για τους ιδιώτες γιατρούς αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, παρά τα κίνητρα που τους έδωσε η πολιτεία, θα ενεργοποιηθεί η λύση της επίταξης.

Πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσουν η κοινωνία και η οικονομία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν τιμωρητικό για τους όσους έκαναν το εμβόλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντείνονται οι προσπάθειες για αύξηση στο ρυθμό εμβολιασμού, με τα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες να είναι ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα παρατηρείται προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Από τις 7.000 ανά ημέρα που ήταν κατά μέσο όρο για μεγάλο διάστημα, απο τις 4 Νοεμβρίου εκτοξεύτηκαν πάνω από τις 25.000 και κινούνται κοντά στις 30.000.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών (εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης) καθώς και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβολιο της Johnson & Johnson (εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη).

Παράλληλα, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων. Και αυτό διότι αν οι παρεμβάσεις δεν αποδώσουν, ο όλος σχεδιασμός θα τιναχθεί στον αέρα.

Το Σαββατοκύριακο έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα και τα «λουκέτα», ενώ έγιναν και συλλήψεις. Σημειώνεται πως οι ποινές έχουν διπλασιαστεί και τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Παράλληλα γίνεται πλήρης ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα και τους έχουν επιβληθεί ποινές, ώστε να γνωρίζουν σε ποια μαγαζιά έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.

Στους αθλητικούς χώρους, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, εφόσον η υποχρέωση χρήσης μάσκας, δεν τηρείται έχει αποφασιστεί να υπάρξει ποινή στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κ.κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης το άφησαν ανοικτό αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ