Εθνική Ασφάλεια HΠΑ: Οι αρνήσεις εμβολίων covid-19 σε υπηρεσίες πληροφοριών εγείρουν ανησυχίες


Εθνική Ασφάλεια HΠΑ: Χιλιάδες αξιωματικοί των πληροφοριών ενδέχεται σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με απόλυση επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα εμβόλια, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες να εκφράσουν ανησυχίες σχετικά με την απομάκρυνση υπαλλήλων από υπηρεσίες κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια.

Συνολικά, το ποσοστό του προσωπικού πληροφοριών που έχει εμβολιαστεί είναι υψηλότερο από το αμερικανικό κοινό  97% στη CIA, για παράδειγμα. Ωστόσο, υπάρχουν χαμηλότερα ποσοστά σε ορισμένες από τις 18 υπηρεσίες πληροφοριών της κοινότητας περίπου 100.000 ατόμων, σύμφωνα με τον βουλευτή Chris Stewart, R-Utah.

Επικαλούμενος πληροφορίες που είπε ότι είχαν παρασχεθεί στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν, ο Στιούαρτ είπε ότι αρκετές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν τουλάχιστον το 20% του εργατικού δυναμικού τους ανεμβολίαστο από τα τέλη Οκτωβρίου. Σε ορισμένους οργανισμούς, έως και το 40% είναι ανεμβολίαστο, είπε ο Στιούαρτ.

Αρνήθηκε να προσδιορίσει τους οργανισμούς επειδή οι πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν διαβαθμισμένες. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να εμβολιάζονται πριν από την προθεσμία της διοίκησης στις 22 Νοεμβρίου για τους πολίτες, η αντίσταση στην εντολή θα μπορούσε να αφήσει τις μεγάλες υπηρεσίες υπεύθυνες για την εθνική ασφάλεια χωρίς κάποιο προσωπικό.

Οι αξιωματικοί πληροφοριών είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντικατασταθούν λόγω της εξαιρετικά εξειδικευμένης εργασίας που κάνουν και των δυσκολιών ολοκλήρωσης των ελέγχων εκκαθάρισης ασφαλείας.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αποκάλυψε δημόσια την περασμένη εβδομάδα ότι το 97% των αξιωματικών της υπηρεσίας έχουν εμβολιαστεί.

Το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, το οποίο διαχειρίζεται κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του εργατικού δυναμικού του.

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών απέρριψε πολλά αιτήματα να παράσχει στοιχεία για την κοινότητα των πληροφοριών. Το γραφείο επίσης δεν είπε ποια σχέδια έκτακτης ανάγκης υπάρχουν σε περίπτωση που οι αξιωματικοί απομακρυνθούν από την εργασία τους λόγω μη συμμόρφωσης με την εντολή.

Η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines αρνήθηκε σε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα να αποκαλύψει ποιο ποσοστό του εργατικού δυναμικού είχε εμβολιαστεί, αλλά είπε, “δεν προβλέπουμε ότι θα είναι θέμα αποστολής”.

Τα ποσοστά εμβολιασμού που παρέχονται από τον Stewart είναι ως επί το πλείστον υψηλότερα από αυτά του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

Περίπου το 70% των Αμερικανών ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 80% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ο Στιούαρτ κάλεσε τη διοίκηση να εγκρίνει περισσότερες εξαιρέσεις για άτομα για ιατρικούς, θρησκευτικούς και άλλους λόγους και να καθυστερήσει τυχόν απολύσεις αξιωματικών πληροφοριών.

“Η ερώτησή μου είναι ποιος είναι ο αντίκτυπος στην εθνική ασφάλεια αν το κάνουμε αυτό” είπε ο Στιούαρτ. “Ενδεχομένως απολύετε χιλιάδες άτομα την ίδια μέρα. Και δεν είναι σαν να βάζετε μια διαφήμιση στο Craigslist και να βάζετε άτομα να κάνουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ