Ηγούμενος σε μονή στο Άγιο Όρος: Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό θα ανέβει


Κορονοϊός: «Δυστυχώς θα ανέβει ο αριθμός των νεκρών εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γέροντας Βαρθολομαίος.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα αυξάνονται καθημερινά τα νέα κρούσματα στο Άγιον Όρος, συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα μοναχοί.

Χθες Κυριακή 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ηλικία 59 ετών ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Τρεις μοναχοί βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πώς εξαπλώθηκε ο κορονοίός στο Άγιον Όρος

«Υπάρχουν οι φωνές αρνητών μέσα στο Άγιο όρος που παρασέρνουν μοναχούς και τον κόσμο. Οι φωνές αυτές είναι μεμονωμένες», είπε ο γέροντας Βαρθολομαίος, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα με πέντε μοναστήρια εμβολιάστηκαν, αλλά το νούμερο όσων νόσησαν ήταν μεγάλο.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο», πρόσθεσε.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ