Ιαπωνία κορωνοϊός: Κανένας νέος νεκρός από κορωνοϊό στην Ιαπωνία

Ιαπωνία κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό, για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο και πλέον, δεν καταγράφηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK, το προηγούμενο 24ωρο χωρίς κανέναν θάνατο λόγω της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός είχε καταγραφεί τη 2η Αυγούστου 2020. Το Σάββατο, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκαν τρεις θάνατοι ασθενών με την COVID-19. Τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώθηκαν δραματικά σε όλο το αρχιπέλαγος αφότου η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 70% του πληθυσμού.

Πάνω από 18.300 θάνατοι συνολικά

Τα κρούσματα είχαν κορυφωθεί τον Αύγουστο, φθάνοντας τα 25.000 σε ημερήσια βάση, κυρίως λόγω της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Η Ιαπωνία έχει καταγράψει πάνω από 18.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,72 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα. Για να αποτρέψει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας τον χειμώνα η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 αργότερα εντός Δεκεμβρίου, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει θεραπείες σε μορφή δισκίων για τις πιο ήπιες περιπτώσεις, ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Να επιτρέψει σε ξένους να επισκέπτονται τη χώρα για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια, σπουδές και τεχνική εκπαίδευση εξετάζει η Ιαπωνία, σύμφωνα με τη Nikkei. Oι τουρίστες δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον γύρο χαλάρωσης μέτρων – η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές πολιτικής ήδη από αυτόν τον μήνα. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί σημαντικά από το επίπεδο-ρεκόρ που ήταν το καλοκαίρι και η Ιαπωνία στοχεύει να χαλαρώσει τη de facto απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς.

Η απαίτηση καραντίνας για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες μικρής διάρκειας θα μειωθεί σε μόλις τρεις ημέρες για τους εμβολιασμένους επισκέπτες, από δέκα που ισχύουν τώρα. Η συντομότερη απαίτηση καραντίνας θα ισχύει και για τους Ιάπωνες υπηκόους που επιστρέφουν από επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here