Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας


Το Makhana Matar Curry είναι ένα ινδικό νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη που έχει ως βάση τη σάλτσα του. Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για επίσημο δείπνο ή ακόμα και ένα πιάτο για ένα ήσυχο δείπνο με μερικούς φίλους. Το Makhana matar Curry φτιάχνεται με πικάντικη ντομάτα και σάλτσα κάσιους. Είναι συνηθισμένο να σερβίρεται με φρέσκο ζεστό πουρέ ή λευκό ρύζι. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι στα 5 λεπτά και η ώρα που χρειάζεται για να μαγειρευτεί είναι 25 λεπτά. Αν λοιπόν είστε λάτρης της Ινδικής κουζίνας, ξέρετε να μαγειρεύετε και τα ινδικά συστατικά και μπαχαρικά σας είναι οικεία, τότε φτιάξτε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 φλιτζάνια παξιμάδι makhana (λέγεται phool makhana)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού αρακά (μπορείτε και κατεψυγμένο)
    Για την σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να πετύχει. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη makhana και τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά (αυτό πρέπει να διαρκέσει για περίπου 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω). Μετά κρατήστε το στην άκρη. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κάσιους και το τζίντζερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και δοκιμάστε τη φωτιά προσθέτοντας έναν σπόρο κύμινου. Εάν ο σπόρος ραγίσει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.

Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, καθώς οι σπόροι του κύμινου ραγίζουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα. Προσθέστε τη ψητή makhana και τον αρακά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να ψηθεί για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι περισσότερη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σβήνετε τη φωτιά προσθέτουμε το garam masala και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Απολαύστε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ