Αυτοφροντίδα αποβολή: Πώς να αντεπεξέλθετε μετά από μια τόσο δύσκολη κατάσταση

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ανταποκριθεί κανείς σε μια απώλεια εγκυμοσύνης. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απώλεια και τη θλίψη τους με διαφορετικούς τρόπους. Άλλοι με συναισθήματα θλίψης και άρνησης και άλλοι με ενοχή και θυμό. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ήσασταν έγκυος, η απώλειά σας μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή. Μπορεί να κυριευτείτε από μπερδεμένα συναισθήματα, γιατί τις περισσότερες φορές μια πολυαναμενόμενη εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό από τα πρώτα στάδια της σύλληψης. Για άλλους, η αίσθηση της προσκόλλησης δεν έχει ακόμη εμφανιστεί, τότε ξαφνικά αρχίζει η διαδικασία της αποβολής και βιώνονται απροσδόκητα συναισθήματα απώλειας.

Διαρκής και ειλικρινής υποστήριξη

Αν μία αποβολή συμβεί και σε εσάς, τότε μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον επαγγελματική υποστήριξη για να αντιμετωπίσετε την απώλειά σας. Η υποστήριξη από τους συνεργάτες, την οικογένεια και τους φίλους είναι πολύτιμη, αλλά μπορεί να είναι και απογοητευτική. Η αναγνώριση της απώλειας, η ακρόαση, η προσφορά βοήθειας με την ετοιμασία γευμάτων ή τη φροντίδα των άλλων παιδιών αν υπάρχουν, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που εκτιμούν περισσότερο οι πενθούντες γονείς. Η έλλειψη ενσυναίσθησης ή αναγνώρισης, συνήθως με άσχημα σχόλια μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή και να σας πληγώνει.

Τελικά, το να μιλάμε για αποβολή και να έχουμε πιο ανοιχτές συζητήσεις είναι ένα βασικό μέρος της βελτίωσης της υποστήριξης αυτού που το χρειάζεται. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε σαν τρίτοι άνθρωποι είναι να αναγνωρίσετε την απώλειά τους. Μπορεί να ανησυχείτε ότι θα πείτε το λάθος πράγμα, αλλά το να μην πείτε τίποτα είναι χειρότερο. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ότι δεν νοιάζεστε ή να πιστεύουν ότι η απώλειά τους ήταν ασήμαντη. Το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι: «Λυπάμαι για την αποβολή σου». Από την άλλη, εσείς που βιώνετε την αποβολή πρέπει να κάνετε δύο βασικά πράγματα:

  • Είναι φυσιολογικό να θρηνήσετε: Για πολλές γυναίκες είναι φυσιολογικό να μιλήσουν για την εμπειρία τους. Αυτός είναι ένας τρόπος να θρηνήσουν. Ο δεύτερος τρόπος που είναι πάλι φυσιολογικός είναι να κλειστούν για λίγο διάστημα στον εαυτό τους και να κλάψουν. Τα κλάμα είναι λυτρωτικό και πολλές είναι εκείνες που νιώθουν τελείως ανακουφισμένες όταν το κάνουν.
  • Μιλήστε με άλλες γυναίκες που είχαν αποβάλει: Είναι συνηθισμένο οι γυναίκες να αρχίζουν να μιλούν για την αποβολή τους, γιατί μόνο τότε ανακαλύπτουν ότι και άλλες γύρω τους έχουν βιώσει αποβολή. Αυτό είναι από μόνο του λυτρωτικό και θα σας βοηθήσει αρκετά να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνη σας στον κόσμο.
  • Η αποβολή δεν είναι ντροπή είναι μία φάση που έχουν περάσει πάρα πολλές γυναίκες: Οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο και ο σκοπός είναι να βρεις τον σωστό για να αισθανθείς καλύτερα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here