Χωρίς «παρατράγουδα» οι δια ζώσης συναλλαγές των πολιτών στα καταστήματα των τραπεζών


Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναλλαγές των πολιτών στις τράπεζες με τους περισσότερους εκ των συναλλασσόμενων να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα αποτελέσματα των rapid test και να εξυπηρετούνται κανονικά.

Οι ανησυχίες των τραπεζοϋπάλληλων ότι θα ανέκυπταν προβλήματα και θα έπρεπε να αναλάβουν ρόλο «security» δεν επιβεβαιώθηκαν, κάτι στο οποίο συνέβαλε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι που προτιμούν να συναλλάσσονται με φυσική παρουσία στις τράπεζες είναι εμβολιασμένοι ή κάνουν τακτικά rapid test.

Για όσους δεν το γνωρίζουν από τις 5 Νοεμβρίου θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας που προβλέπουν νέες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα.

Έτσι, όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει από σήμερα να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19. Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

Αν και η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει πως η μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές, σήμερα δεν αναφέρθηκαν σχετικά συμβάντα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ