Ομορφιά πνεύματος: Όταν η αυθεντική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και καλλιεργείται

Καλώς ή κακώς, οι ελκυστικοί και όμορφοι άνθρωποι απολαμβάνουν πολλά κοινωνικά και οικονομικά πλεονεκτήματα. Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει βρίσκουν τις θετικές επιπτώσεις της ελκυστικότητας στην ευτυχία ή στην ικανοποίηση από τη ζωή. Όμως βασίζονται σε παραδοσιακές συγχρονικές προσεγγίσεις. Τι είναι ομορφιά; Είναι ένα πράγμα, ένα συναίσθημα ή μια κατάσταση; Παρόλο που σχεδόν κάθε γυναίκα ονειρεύεται να την χαρακτηρίσουν όμορφη, όταν πρόκειται να καθορίσει τι είναι, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να απαντήσει. Με τα χρόνια, οι όμορφες γυναίκες αποδεικνύονται χαρούμενες γυναίκες, δυνατές και ανεξάρτητες με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Αυτές είναι οι γυναίκες που περιγράφονται ως όμορφες. Αυτό που λένε ότι η ομορφιά στην πραγματικότητα πηγάζει από μέσα μας και ο καλύτερος τρόπος για να την κατακτήσουμε είναι να γαλουχήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, πραγματικά ισχύει.

Ομορφιά που πηγάζει από μέσα μας

Έχει τύχει να θαυμάσετε ποτέ κάποιον για την εμφάνισή του. Αλλά όταν τον γνωρίσετε, καταλάβατε πόσο ανεπαρκής είναι; Αυτό σαν γεγονός από μόνο του διαταράσσει αμέσως την πρώτη σας εντύπωση και η ομορφιά που κάποτε νομίζατε ότι είχαν, δεν ακτινοβολεί πια. Τα Photoshop, τα μοντέλα, η βιομηχανία της μόδας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεχειλίζουν από μικρά όμορφα κορίτσια και προωθούν μια στρεβλή αντίληψη για το τι είναι επιθυμητό.

Το να εμπλακείτε στην καθημερινή πραγματικότητα με γρήγορο ρυθμό μπορεί μερικές φορές να επιβαρύνει πολύ την ψυχική σας υγεία. Το άγχος και το στρες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορεί να καταλήξουν σε δερματικά προβλήματα και ακμή για μερικούς ανθρώπους ή συνεχή κόπωση και κούραση για άλλους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εξωτερικοί παράγοντες που προκαλούν άγχος μπορεί μερικές φορές να καταλήξουν να επηρεάσουν τη σωματική σας υγεία και επομένως και την εξωτερική σας ομορφιά. Ίσως το έχετε ήδη ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά η κίνηση μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Είναι γνωστό ότι μέσω της άσκησης, το ανθρώπινο σώμα παράγει σεροτονίνη, η οποία είναι η ορμόνη της ευτυχίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η υγεία και η γενική ευεξία ολοκληρώνουν την αίσθηση της αφθονίας από μέσα προς τα έξω. Άρα γυμναστείτε και θα είστε ακόμη πιο όμορφοι. Πρέπει να θυμάστε ότι η πραγματική ευεξία δεν είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί. Αλλά χρειάζεται πολλή αφοσίωση και μικρά βήματα βελτίωσης. Η θετική πλευρά είναι ότι η εστίαση σε απλά μικρά πράγματα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς αισθάνεστε και στο πώς φαίνεστε. Η ψυχική υγεία είναι κυριολεκτικά ένας από τους ηγέτες στην προσωπική ανάπτυξη και ευημερία, που όπως έχουμε ήδη αναφέρει επηρεάζουν την εμφάνιση και τη σωματική μας υγεία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here