Eξαγωγή δοντιών: Τι πρέπει να κάνετε μετά από μια εξαγωγή δοντιών


Οι εξαγωγές δοντιών γίνονται τακτικά σε όλα τα οδοντιατρεία. Η φροντίδα και οι συμβουλές που θα σας παρέχουν εκεί με ήπιες εξαγωγές δοντιών, καθώς και οι οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε μετά την εξαγωγή δοντιού θα σας εξασφαλίσουν μια γρήγορη ανάρρωση. Η εξαγωγή δοντιού είναι η επαγγελματική αφαίρεση ενός ή περισσότερων δοντιών σας. Πολλοί ασθενείς ανησυχούν για τον πόνο από την εξαγωγή δοντιών, αλλά συχνά αυτό οφείλεται στον πόνο που μπορεί να αισθανθείτε λόγω της τερηδόνας και της ευαισθησίας των δοντιών. Μόλις αφαιρεθεί το κατεστραμμένο δόντι, μεγάλο μέρος αυτού του πόνου ανακουφίζεται. Εξαγωγές δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθούν λόγω ενός άρρωστου φρονιμίτη, σπασμένου ή κατεστραμμένου δοντιού, βαθιών μολύνσεων και άλλα.

Self care tips για μετά την εξαγωγή

Η πρώτη προτεραιότητα κάθε οδοντιάτρου είναι να σώσει ένα δόντι. Αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατό θα γίνει η εξαγωγή του. Πριν αφαιρεθεί το δόντι ο οδοντίατρος, θα χορηγήσει αναισθητικό για να μουδιάσει την περιοχή. Το όλο στοίχημα με τον εαυτό σας είναι τι θα κάνετε μετά την εξαγωγή των δοντιών σας. Μετά από μια εξαγωγή θα έχετε μια ανοιχτή πληγή στο στόμα σας. Επομένως οι προτεραιότητές σας θα είναι η φροντίδα της αιμορραγίας και η διατήρηση της περιοχής καθαρή, ώστε να μην υπάρχει μόλυνση. Ο οδοντίατρός σας θα σας δώσει ένα κομμάτι γάζα για να το δαγκώσετε. Η πίεση από το δάγκωμά σας μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της αιμορραγίας, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη γάζα εάν η αιμορραγία είναι έντονη.

Μόλις τελειώσει η δράση του αναισθητικού, μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση και ευαισθησία στο σημείο. Όμως θυμηθείτε να μην αγγίξετε την περιοχή με τη γλώσσα σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποσπάσει τον θρόμβο αίματος που σχηματίζεται. Μετά την εξαγωγή μπορεί να υπάρξει πρήξιμο, μώλωπες, ευαισθησία και αιμορραγία τις πρώτες ημέρες, αλλά αυτές οι παρενέργειες είναι συνήθως ήπιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με συνδυασμό παυσίπονων και παγοκύστη, εάν τα μάγουλα ή τα ούλα σας είναι πρησμένα. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο ξεκουράζεστε, τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσετε.

Ακόμα κι αν δεν νιώθετε κουρασμένοι, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί περισσότερο. Αποφύγετε την άσκηση και την αυστηρή δραστηριότητα τις ημέρες μετά την επέμβαση. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να διατηρήστε το στόμα σας καθαρό και να αποφύγετε το κάπνισμα καθώς αυτό μπορεί να εισάγει βακτήρια στο στόμα σας. Φάτε καλά, ενσωματώνοντας μαλακές, εύκολες στην κατάποση τροφές μετά το χειρουργείο και μην ξεχνάτε να διατηρείτε τον εαυτό σας καλά ενυδατωμένο πίνοντας πολύ νερό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ