Πολιτικό «θρίλερ» στα Σκόπια: Έντονη αντίδραση Ζόραν Ζάεφ στην πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης

«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να απειληθούν η Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ δίνοντας απάντηση στην πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά της κυβέρνησής του τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να απειληθούν η Συμφωνία των Πρεσπών, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία και η τη Συμφωνία της Οχρίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει, μεταξύ

«Αυτή η χώρα έχει τους δικούς της ανθρώπους, πολίτες, δημοκράτες, αγωνιστές, πολιτικούς και κόμματα που δεν θα επιτρέψουν στον Μίτσκοσκι, τον Απασίεφ (σ.σ. αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος Levica) και τον Γκρούεφσκι να καταλάβουν και να καταστρέψουν ξανά τη χώρα.

Ο σκοπός μας είναι και πολιτικός και κρατικός.

Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας και η πλειοψηφία των βουλευτών μας είναι περήφανα πίσω από αυτή την υπόθεση», αναφέρει σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ζόραν Ζάεφ.

Η πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι είχε δώσει «διορία» στον Ζάεφ να παραιτηθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα κάτι το οποίο δεν έγινε.

Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι, παρουσιάζοντας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ανέφερε ότι αυτή υποστηρίζεται από 61 βουλευτές, από 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής.

Την πρόταση μομφής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νικόλοφσκι, υποστηρίζουν ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE (44 βουλευτές), τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική» (12 βουλευτές) και “BESA” (3 βουλευτές) και το κόμμα “Levica” (Αριστερά – 2 βουλευτές).

Πάντως, προηγουμένως σήμερα ο βουλευτής της «Συμμαχίας για τους Αλβανούς-Εναλλακτική», Σκεντέρ Ρετζέπι δήλωσε πως δεν μπορεί να συνταχθεί με μία πρωτοβουλία που υποστηρίζεται και από το εθνικιστικό κόμμα “Levica”, το οποίο διατηρεί σταθερά αντιαλβανικό προφίλ.

Ο Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι, ερωτώμενος σχετικά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σκεντέρ Ρετζέπι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ορίσει συνεδρίαση του Σώματος για την εξέταση της πρότασης. Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής διαρκεί τρεις ημέρες.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 61 βουλευτές.

Ο Νικόλοφσκι ανέφερε ότι το VMRO- DPMNE αναμένει πως η ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here