Βλεφαρόπτωση: Πώς να αντιμετωπίσετε τα πεσμένα βλέφαρα


Δυστυχώς, τα πεσμένα βλέφαρα δεν μπορούν να θεραπευτούν με φυσικές θεραπείες, ασκήσεις ή άλλες θεραπείες στο σπίτι. Η φύση της πτώσης είναι αυτή που την εμποδίζει να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο. Όταν η πτώση είναι μονόπλευρη, επηρεάζει δηλαδή μόνο το ένα μάτι, δίνει την εμφάνιση ανομοιόμορφων βλεφάρων. Ένα πρόβλημα με τον ανυψωτικό μυ στο πάνω βλέφαρο είναι συνήθως υπεύθυνο για την πεσμένη του εμφάνιση, αλλά μπορεί να εμπλέκονται και άλλες αιτίες. Για την βλεφαρόπτωση δεν απαιτείται πάντα ιατρική θεραπεία.

 

Γιατί συμβαίνει η βλεφαρόπτωση;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πτώση μπορεί να υποχωρήσει από μόνη της και η θεραπεία συνήθως προορίζεται για άτομα με σοβαρή πτώση που επηρεάζει την όρασή τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι που μπορεί να επιλέξουν να αναζητήσουν θεραπεία για λόγους εμφάνισης. Αν η πτώση εμφανίζεται όταν κάτι διαταράσσει έναν μυ του βλεφάρου ή τον τρόπο που τα νεύρα επικοινωνούν με αυτόν τον μυ, το πρόβλημα υπερβαίνει κάθε απλή μορφή θεραπείας στο σπίτι. Ότι βρείτε στο διαδίκτυο και αφορά σπιτικές θεραπείες είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνες, αλλά δεν θα βελτιώσουν τη βλεφαρόπτωση.

Θεραπείες για την βλεφαρόπτωση

Μερικές από τις πιο κοινές λύσεις που θα βρείτε περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κρύων φετών αγγουριού, φακελάκια τσαγιού ή άλλες κρύες κομπρέσες πάνω από τα μάτια σας. Μια κρύα κομπρέσα μπορεί να έχει επίδραση στα πρησμένα βλέφαρα ή στα πρησμένα μάτια, αλλά δεν θα επηρεάσει θετικά μια βλεφαρόπτωση. Κάποιοι μπορεί να σας μιλήσουν και για επιθέματα ματιών τα οποία επίσης δεν βοηθούν. Η γιόγκα προσώπου είναι άλλη μια λύση που προτείνουν, αλλά ούτε με αυτές τις ασκήσεις δεν θα απαλλαγείτε από μια πτώση βλεφάρου. Από όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι δυστυχώς, η πτώση δεν ανταποκρίνεται πραγματικά σε πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Η μόνη αποδεδειγμένη θεραπεία για την πτώση που δεν υποχωρεί από μόνη της είναι η χειρουργική επέμβαση. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα άτομα με αισθητική βλεφαρόπτωση, δηλαδή με μικρή έως καθόλου επίδραση στην όραση, επιλέγουν να ζήσουν με την πάθηση και να προσαρμοστούν όσο καλύτερα μπορούν. Η χειρουργική επέμβαση βλεφαρόπτωσης είναι η μόνη αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας για σοβαρές περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί από τη γέννηση ή προκλήθηκαν από τραυματισμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένας χειρουργός κάνει μια μικρή τομή για να προσπελάσει και να σφίξει τον ανυψωτικό μυ, επιτρέποντας στον ασθενή να ανοίξει το βλέφαρό του σε πιο φυσιολογικό ύψος από αυτό που είχε μέχρι σήμερα. Τα πεσμένα βλέφαρα μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνουν μια υποκείμενη διαταραχή, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τους μύες, τα νεύρα, τον εγκέφαλο, τα μάτια ή την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αυτό ονομάζεται επίκτητη πτώση, που σημαίνει ότι αναπτύχθηκε αργότερα στη ζωή σε αντίθεση με την ύπαρξη κατά τη γέννηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ