Θαλασσινό αλάτι πυτιρίδα: 2 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι για τη θεραπεία της πυτιρίδας [vid]


Εάν αναζητάτε μια αποτελεσματική και απλή φυσική συνταγή για την αντιμετώπιση και θεραπεία της πιτυρίδας, η λύση που ψάχνετε μπορεί να είναι στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ανικαταστήστε τα βαριά σαμπουάν και μαλακτικά προϊόντα με ένα φυσικό προϊόν που υπόσχεται εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα: το θαλασσινό αλάτι. Τα οφέλη του αλατιού της θάλασσας για το δέρμα είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια, ενώ λέγεται πως το θαλασσινό αλάτι μπορεί όχι μόνο να λειτουργήσει ανακουφιστικά όσον αφορά τα ενοχλητικά συμπτώματα της πιτυρίδας, αλλά να αποτελέσει και μια μόνιμη λύση για υγιή και καθαρά μαλλιά.

Ακολουθούν μερικά μόνο από τα σημαντικότερα οφέλη του θαλασσινού αλατιού στην καταπολέμιση της πυτιρίδας:

  • Το scrub με θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά, σας βοηθά να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές λευκές “νεκρές” νιφάδες δέρματος, που καλύπτουν τα ρούχα και τους ώμους σας. Μάλιστα, το θαλασσινό αλάτι όχι μόνον απολεπίζει, αλλά πιστεύεται πως έχει και καθαριστικές ιδιότητες, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και αναζωογονημένο.
  • Την ίδια ώρα, το θαλασσινό αλάτι απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Λιγότερο σμήγμα σημαίνει επίσης καλύτερη πρόληψη της πιτυρίδας.
  • Επιπλέον, οι αντιμικροβιακές του δράσεις αποτρέπουν το σχηματισμό μυκήτων – τους αρέσει να αναπτύσσονται σε υγρό και λιπαρό περιβάλλον.

 

Ακολουθούν δύο τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι για τη θεραπεία της πυτιρίδας:

  • Μέθοδος 1

Ανακινήστε το σκεύος που αποθηκεύετε το αλάτι απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Βρέξτε τα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στην περιοχή για 10-15 λεπτά. Λούστε τα μαλλιά σας με ένα φυσικό φυτικό σαμπουάν και στεγνώστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

  • Μέθοδος 2

Αφού ζεστάνετε λίγο νερό, στη συνέχεια, προσθέστε 3 κ.σ. θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι το αλάτι να διαλυθεί στο νερό. Αφήστε το ζεστό θαλασσινό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεπλύνετε με αυτό τα μαλλιά σας και κάντε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για 5-8 λεπτά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ