Νέα Ζηλανδία: Xιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού


Xιλιάδες πολίτες στη Νέα Ζηλανδία συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν εναντίον της υποχρεωτικής φύσης του εμβολιασμού κατά της COVID-19 και των lockdowns για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκαν σήμερα καθώς χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν εναντίον της υποχρεωτικής φύσης του εμβολιασμού κατά της COVID-19 και των lockdowns για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Όλες εκτός από δύο εισόδους της Beehive, όπως είναι γνωστή η Βουλή, έκλεισαν, μέτρο άνευ προηγουμένου, καθώς οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φόραγαν μάσκες, διαδήλωναν στο κέντρο της Ουέλινγκτον και συγκεντρώνονταν μπροστά στο κτίριο.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική. Πολλοί από τους συμμετέχοντες κράταγαν πλακάτ και πανό με μηνύματα όπως «Ελευθερία», ή «οι Κίουι (σ.σ. οι Νεοζηλανδοί) δεν είναι πειραματόζωα», ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ της κατάργησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Υπήρχαν επίσης ορισμένα πλακάτ που εξέφραζαν υποστήριξη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κατήγγειλαν πως τα μέσα ενημέρωσης λένε «ψέματα».

«Δεν θα με εξαναγκάσει κανένας, δεν θα με εξαναγκάσει να βάλω κάτι που δεν θέλω μέσα στο σώμα μου», είπε διαδηλωτής έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου. «Ζητάω (από την κυβέρνηση) πίσω το 2018. Είναι τόσο απλό. Θέλω πίσω τις ελευθερίες μου».

Η Νέα Ζηλανδία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού που την πλήττει φέτος, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν μα περάσει από τη στρατηγική της εξάλειψης του ιού μέσω των lockdowns στη στρατηγική της αύξησης του επιπέδου της ανοσοποίησης μέσω εμβολίων για να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.

Η κυρία Αρντέρν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας και της φροντίδας των ανήμπορων και των ηλικιωμένων να εμβολιαστούν πλήρως για την COVID-19, κάτι που προκάλεσε επικρίσεις από αρκετούς που ζητούν αποκατάσταση των ελευθεριών και να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

«Μεταχειριστείτε μας σαν ανθρώπους!», φώναξε ένας διαδηλωτής ερωτηθείς σχετικά με την κυβερνητική οδηγία. «Ήρθα εδώ για την ελευθερία. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι εναντίον της ελευθερίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας, η κυρία Αρντέρν είπε πως η κινητοποίηση «δεν αντιπροσωπεύει με τη μεγάλη πλειονότητα των Νεοζηλανδών».

Ωστόσο η επικεφαλής της κυβέρνησης αντιμετωπίζει ολοένα μεγεθυνόμενη πίεση και κινητοποιήσεις προκειμένου να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, ενόψει των εορτών του τέλους της χρονιάς.

Σκοπεύει να βρίσκεται στην Όκλαντ αύριο Τετάρτη, όταν θα αρθεί το lockdown που είχε επιβληθεί στην πόλη πριν από σχεδόν τρεις μήνες. Αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με διαδηλώσεις και στην πολυπληθέστερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.

Η χώρα της Ωκεανίας συνεχίζει να καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους απολογισμούς θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο: 32 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου λίγων λιγότερων από 8.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Κατέγραψε 125 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα, το ποσοστό των πολιτών της Νέας Ζηλανδίας που έχει εμβολιαστεί πλήρως κοντεύει το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ