Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει το παρελθόν του προπονητή τένις για νέα ανήλικα θύματα


Ο προπονητής κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για να προσεγγίζει ανήλικες αθλήτριες τένις.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει το παρελθόν του 35χρονου προπονητή τένις, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του, προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματά του (πέραν των δύο επιβεβαιωμένων).

Το γεγονός ότι ο 35χρονος είχε συνάψει το 2015 ερωτική σχέση με 15χρονη, με την οποία είχε επί σειρά ετών επαφές, και το 2019 σύναψε σχέση και με δεύτερη ανήλικη, ηλικίας 13 ετών, «δείχνει» εξακολουθητική συμπεριφορά σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε βάρος κοριτσιών. Το αδίκημα άλλωστε για το οποίο κατηγορείται είναι «κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» και «γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση».

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές θα ερευνήσουν το σενάριο να υπάρχουν και άλλα ανήλικα κορίτσια που μπορεί να προσεγγίστηκαν από τον 35χρονου που κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για να προσεγγίζει ανήλικες αθλήτριες τένις. Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μπαίνει το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου για να εξεταστούν οι επαφές του. Σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία που αφορούν στην έρευνα, τότε αυτά θα συμπεριληφθούν σε δεύτερο χρόνο στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

O 35χρονος προπονεί επί σειρά ετών εκατοντάδες παιδιά σε διάφορα γήπεδα των δυτικών και βορείων προαστίων της Αθήνας, με τους γονείς να είναι ανάστατοι. Ο προπονητής κρατείται στη ΓΑΔΑ και τα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη στις 12.15 στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Ο συλληφθείς περιγράφεται ως ένας δραστήριος προπονητής, ο οποίος ανέπτυσσε καλές σχέσεις με τους γονείς και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους.

Αναλυτικότερα, όσον φορά στη δράση του, από την κατάθεση μαθήτριάς του προκύπτει ότι σύναψε σχέση μαζί της το 2015. Τότε, η αθλήτρια τένις ήταν 15 ετών, ενώ σήμερα είναι 21 ετών. Ο 35χρονος φέρεται να εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του θέση, ως προπονητής τένις, για να προσελκύει ερωτικά ανήλικα κορίτσια που πήγαιναν στο τένις κλαμπ στα βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας για να μάθουν τένις.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένα δεύτερο κορίτσι, το οποίο σήμερα είναι 15 ετών, καταγγέλλει ότι σύναψε ερωτική σχέση με τον 35χρονο το 2019, όταν δηλαδή ήταν μόλις 13 ετών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι για κάποιο χρονικό διάστημα ο προπονητής τένις να είχε παράλληλη σχέση με τις δύο ανήλικες.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν το ένα από τα δύο κορίτσια αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς του για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τον προπονητή. Οι γονείς του παιδιού απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και τότε ξεκίνησε η έρευνα και άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο την περασμένη Παρασκευή και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα. Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν στην κατάχρηση ανηλίκων και στη γενετήσια πράξη με ανήλικο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ