Βαν Μόρισον κορωνοϊός: Ο Υπουργός Υγείας της Β. Ιρλανδίας μηνύει τον θρύλο της μουσικής από το Μπέλφαστ


Ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας μήνυσε τον 76χρονο θρύλο της μουσικής, Βαν Μόρισον. Αυτό το έκανε φυσικά αφού ο τραγουδιστής τον χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο» για τον χειρισμό των περιορισμών του κορωνοϊού. Ο τραγουδιστής που έχει γεννηθεί στο Μπέλφαστ αντιτίθεται στους περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια που επικρίνουν τα συνεχιζόμενα lockdowns. Ένα από αυτά είναι σε συνεργασία με τον επίσης θρυλικό Έρικ Κλάπτον. Κατήγγειλε τον υπουργό Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Ρόμπιν Σουάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο Europa του Μπέλφαστ τον Ιούνιο, μετά την ακύρωση συναυλίας του την τελευταία στιγμή λόγω περιορισμών για τον ιό.

Το background της αντιπαράθεσης

Το πραγματικό όνομα του γνωστού τραγουδιστή είναι Sir George Ivan Morrison. Ο ίδιος είχε προηγουμένως συμμετάσχει σε μια αντιδικία με αφορμή την απόπειρα αμφισβήτησης κατά του κλεισίματος της ζωντανής μουσικής στη χώρα του. Η υπόθεση αποσύρθηκε τον Αύγουστο. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σχετίζεται με τρία περιστατικά στα οποία ο Morrison επέκρινε τον Swann, αποκαλώντας τον «απάτη» και «πολύ επικίνδυνο». Ο Swann απάντησε σε ένα άρθρο για το περιοδικό Rolling Stone, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του τραγουδιστή “Moondance” “περίεργους και ανεύθυνους”. “Εμείς στη Βόρεια Ιρλανδία είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής των τελευταίων 50 ετών προέρχεται από το μέρος του κόσμου μας. Άρα υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης – περιμέναμε καλύτερα από αυτόν.”

Ποια είναι τα επόμενα βήματα στη διαμάχη;

Ο δικηγόρος του Swann, Paul Tweed, είπε ότι οι διαδικασίες «βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με αναμενόμενη ημερομηνία ακρόασης στις αρχές του 2022». Η μήνυση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Sunday Life και έγινε viral πολύ σύντομα. Ο δικηγόρος του Morrison, Joe Rice, είπε ότι ο τραγουδιστής θα αμφισβητήσει τον ισχυρισμό. Είπε ότι ο Μόρισον θα υποστηρίξει «ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησε σχετίζονταν με θέμα δημόσιου συμφέροντος και αποτελούσαν δίκαιο σχόλιο».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ