Γκουρμέ Σάντουιτς: Δύο συνταγές για κάλεσμα φίλων στο σπίτι χωρίς να κουραστεί η οικοδέσποινα


Γκουρμέ Σάντουιτς: Θέλω να καλέσω φίλους σπίτι για μπύρες και δεν αντέχω να μαγειρέψω, ούτε να πλένω πιάτα. Απ’ την άλλη δεν μου πάει να παραγγείλω ετοιματζίδικα, ούτε να κάνω κάτι τόσο απλό που να είναι βαρετό. Τι προτείνεις, χωρίς να φάω ώρες στη κουζίνα αλλά να είναι γαστρονομικά ενδιαφέρον;

#1. Σάντουιτς με Καραμελωμένο Κρεμμύδι, Μετσοβόνε & Καρύδια

Υλικά: 

1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες

2-3 λεπτές φέτες μετσοβόνε

25 γρ. βούτυρο Lurpak

1 κ.σ. κρέμα Balsamico

2-3  καθαρισμένα καρύδια

Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται ολικής άλεσης ή πολύσπορο)

Διαδικασία παρασκευής:

Σε χαμηλή ένταση λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι επί 12 περ. λεπτά ανακατεύοντας  κάθε τόσο.

Όταν έχει μαραθεί αρκετά και πάρει χρώμα ρίχνετε την κρέμα μπαλσάμικο, ανακατεύετε και αφαιρείτε απ’ το μάτι.

Γεμίζετε το σάντουιτς και το βάζετε σε τοστιέρα ή στον φούρνο να λιώσει λίγο το μετσοβόνε.

Γεύση & Ταίριασμα:

Πρόκειται για άνευ προηγουμένου γευστική έκπληξη (μέχρι και για μας που το σκεφτήκαμε)!

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

#2. Σάντουιτς με Σολομό, Cream Cheese & Ρόκα

Υλικά: 

1-2 φέτες καπνιστού σολομού (προαιρετικά μερικές σταγόνες λεμονιού και φρέσκο πιπέρι πάνω στον σολομό)

Φρέσκο Τυρί κρέμα της Arla, απλό, ή και με μυρωδικά

2 φύλλα ρόκας κομμένα

½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

2-3  ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί

1  μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται μπριός ή πρέτσελ, αλλά ταιριάζει και μαύρο γερμανικό πολύσπορο)

Διαδικασία παρασκευής:

Αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε το τυρί με μυρωδικά μπορείτε να παραλείψετε τον άνηθο, το αγγουράκι και το κρεμμύδι.

Γεύση & Ταίριασμα:

Ένας κλασικός συνδυασμός που αποτελεί μια εύκολη σύνθεση.

Το φρέσκο κρεμώδες τυρί, με  τη γλύκα του και την αίσθηση οικειότητας που δίνει, κατευνάζει τις γευστικές εντάσεις του σολομού και επιτρέπει στην πιπεράτη και αυθάδη ρόκα να συμπληρώσει την σύνθεση, ξυπνώντας όλα τα αισθητήρια γεύσης.  Η τραγανότητα έρχεται, πέρα απ’ τον μίσχο της φρέσκιας ρόκας και απ’ τα αγγουράκια και φρέσκια κρεμμυδάκια!

Ιδανική επιλογή ψωμιού,  κάποιο μπριός ή πρέτσελ, αλλά σε άλλη λογική, ταιριάζει και μαύρο γερμανικό πολύσπορο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ