Instagram: Μεγάλη απάτη το νέο trend με τα δέντρα και τα κατοικίδια (photos)


Τι κρύβεται πίσω από την «εκστρατεία» που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο Instagram

Τις τελευταίες μέρες το Instagram έχει γεμίσει με stories όπου φαίνονται κατοικίδια χρηστών. Σκοπός αυτού του νέου trend, για κάθε φωτογραφία να φυτεύεται και ένα δέντρο στον πλανήτη. Ή μήπως όχι;

Στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει το «Add Yours», ένα νέο αυτοκόλλητο στα stories με σκοπό την αλληλεπίδραση των χρηστών. Ένα από τα αυτοκόλλητα, έλεγε «θα φυτέψουμε ένα δέντρο για κάθε φωτογραφία κατοικίδιου» και όπως ήταν λογικό, οι χρήστες ευαισθητοποιήθηκαν.

Κανείς όμως δεν γνωρίζει ποιος ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα αλλά και πως θα οργανωθεί, καθώς πολύ γρήγορα ανέβηκαν εκατομμύρια φωτογραφίες, άρα μιλάμε και για εκατομμύρια δέντρα.

Τελικά, ο οργανισμός Plant A Tree Co ανέλαβε την ευθύνη για την έναρξη της εκστρατείας και παραδέχτηκε πως έσβησε το αρχικό post, μη μπορώντας να ανταποκριθεί.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «καταλάβαμε αμέσως ότι η υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και ότι δεν είχαμε τους πόρους για να φυτέψουμε τόσα πολλά δέντρα, οπότε τη διαγράψαμε σε 10 λεπτά την ανάρτηση. Παρόλο που τη διαγράψαμε, οι ιστορίες συνέχισαν να εξαπλώνονται εκτός ελέγχου μας».

Ωστόσο η σελίδα όπως λέει ότι συνεχίζει την προσπάθεια, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για να φυτευτούν 4 εκατομμύρια δέντρα.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες του οργανισμού Plant A Tree αμφισβητούνται ως προς την αυθεντικότητά τους και την πραγματοποίηση του σκοπού που πρεσβεύουν.

Δημοσιεύματα από το 2019 και το 2020 αποκαλύπτουν ότι μάλλον πρόκειται για απάτη, καθώς η λειτουργία του οργανισμού είναι αρκετά σκιώδης. Η ιστοσελίδα Fake Website Buster, που ξεσκεπάζει τέτοιου τύπου απάτες, χαρακτηρίζει τον οργανισμό Plant A Tree ως «πιθανή απάτη» διότι δεν αναφέρονται πουθενά ούτε ονόματα των διοικούντων ούτε πού βρίσκονται τα γραφεία του ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ αποδείξεις ότι οι τα χρήματα που τους δίνονται, πηγαίνουν όντως στις δωρεές πως θα κάνουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ