Οργασμός μετά την εμμηνόπαυση: Ναι είναι απολύτως εφικτός! Δείτε πώς [vid]

Καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, μπορεί να αρχίσετε να ανησυχείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή θα αλλάξει – και όχι προς το καλύτερο. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν δεν έχετε περίοδο για 1 χρόνο. Τα μεταβατικά χρόνια πριν από αυτό, που συχνά χαρακτηρίζονται από συμπτώματα, όπως προβλήματα ύπνου, εξάψεις, σπάνιες ή ακανόνιστες περιόδους, είναι γνωστά ως περιεμμηνόπαυση. Αυτές οι εντελώς φυσιολογικές αλλαγές μπορεί να γίνονται αισθητές ως απογοητευτικές, εν μέρει επειδή επηρεάζουν τον τρόπο που βιώνετε το σεξ και επίσης το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας σας – η μείωση της σεξουαλικής ορμής είναι ένα κοινό σύμπτωμα της περιεμμηνόπαυσης.

Τούτων λεχθέντων, εάν έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι δεν θα μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση, να ξέρετε ότι αυτό είναι ψευδές. Οι οργασμοί εξακολουθούν να είναι απολύτως εφικτοί, κατά την εμμηνόπαυση και μετά. Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της ευχαρίστησής σας κατά τη διάρκεια του σεξ – σόλο ή με σύντροφο – και να ενισχύσουν τη σωματική και συναισθηματική οικειότητα με τον/τους σύντροφό σας.

Για καλύτερη απόλαυση, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

  • Χρησιμοποιήστε λιπαντικό

Είναι χαρακτηριστικό να εμφανίζετε κολπική ξηρότητα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στο σώμα σας αρχίζουν να πέφτουν, ο κόλπος σας παράγει λιγότερη λίπανση, ακόμη και κατά τη διέγερση. Αυτή η μείωση της φυσικής λίπανσης μπορεί να κάνει το διεισδυτικό σεξ άβολο, ακόμη και επώδυνο σε κάποιες περιπτώσεις. Ένα λιπαντικό μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα. Το λιπαντικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της τριβής όταν πρόκειται για άμεση διέγερση της κλειτορίδας, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε οργασμό μόνο με το άγγιγμα.

  • Δοκιμάστε την άμεση διέγερση

Κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, η ροή του αίματος προς τον κόλπο και την κλειτορίδα μειώνεται. Εάν συνήθως χρειάζεστε διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσετε σε οργασμό, η μείωση της ευαισθησίας μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο δύσκολο. Πιο δύσκολο ωστόσο δεν σημαίνει αδύνατο! Απλώς μπορεί να χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο διέγερσης ή γιατί όχι να δοκιμάσετε νέους τρόπους διέγερσης.

Νέες προσεγγίσεις στη διέγερση!

  • Ξεκινήστε αγγίζοντας, τρίβοντας ή χαϊδεύοντας την κλειτορίδα σας — ή ζητώντας από τον/τους σύντροφό σας να το κάνει. Το λιπαντικό, όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να κάνει τη διαφορά μειώνοντας την τριβή και αυξάνοντας την ευχαρίστησή σας.
  • Στοματικό σεξ. Το στοματικό σεξ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να “τονώσετε” την κλειτορίδα σας, για αρχή, ενώ προσφέρει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της λίπανσης.
  • Δονητές. Η τακτική χρήση δονητή, κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ευαισθησίας και της υγρασίας και να διευκολύνει την επίτευξη οργασμού.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here