Μίνα Γκάγκα: Αποδοκιμασίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Προκλήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς τα κρούσματα στην Λάρισα βρίσκονται σε έξαρση.

Στην Κεντρική Ελλάδα περιόδευσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Χθες, Δευτέρα, η Αν. Υπουργός βρέθηκε σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επισκέφθηκε και όλα τα νοσοκομεία.Η κα Γκάγκα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ενώ μετείχε και σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους δημάρχους της περιοχής.Σήμερα, Τρίτη, η κα Γκάγκα είχε αντίστοιχες συναντήσεις στο Βόλο και τη Λαμία.

  • Στις συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνέχιση και αύξηση της εμβολιαστικής κίνησης στην περιφέρεια όσο και στη παραίνεση για την τήρηση των μέτρων και οι τομείς συνεργασίας υπουργείου, τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συλλόγων ιατρών.  Η Αναπληρώτρια Υπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στενότερη, με γνώμονα τον κοινό στόχο: τον έλεγχο της πανδημίας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Κατά την επίσκεψη στα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας, η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υγειονομικούς για τα θέματα των νοσοκομείων τους και για την πορεία υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων κατά της Covid-19.

Η Aναπληρώτρια Υπουργός θεωρεί βασική προτεραιότητα την άμεση επαφή με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα, την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε νοσοκομείου και την στοχευμένη επίλυση των ζητημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται η φωνή των ανθρώπων που στηρίζουν το σύστημα όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας αλλά διαχρονικά.Τα νοσοκομεία έχουν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ το Υπουργείο είναι έτοιμο να καλύψει και κάθε συμπληρωματική ανάγκη. Ήδη, υπάρχει άριστη συνεργασία με ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας της περιοχής και κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ