Λεύκανση προσώπου στο σπίτι: Σπιτικές θεραπείες για να φωτίσετε φυσικά το δέρμα σας


Η λεύκανση του δέρματος είναι μια καλλυντική τεχνική που χρησιμοποιείται για να αποκτήσετε ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Λειτουργεί μειώνοντας ή ελέγχοντας την ποσότητα μελανίνης στο δέρμα σας. Ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος μπορεί να είναι συνέπεια της υπερμελάγχρωσης, που είναι η εμφάνιση σκούρων κηλίδων στο δέρμα.

Φυσικές θεραπείες για τη λεύκανση του δέρματος

  • Γιαούρτι και αλεύρι

Η χρήση γιαουρτιού ως οικιακής θεραπείας για την αναζωογόνηση του δέρματος είναι μια κοινή πρακτική. Τόσο η εξωτερική εφαρμογή όσο και η κατανάλωση γιαουρτιού μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός απαλού και λαμπερού δέρματος. Ως προϊόν γάλακτος, το γιαούρτι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Επιπλέον, τπ γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι δρα ως φυσικός λευκαντικός παράγοντας. Το αλεύρι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματός σας παρέχοντας θρεπτικά συστατικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Ένα μείγμα από αλεύρι και γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να αφαιρέσετε την υπερβολική λιπαρότητα.

Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατέψτε το γιαούρτι και το αλεύρι και απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας. Αφήστε το να στεγνώσει για 30 λεπτά. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας και ξεπλύνετε με νερό. Xρησιμοποιήστε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες.

Προσοχή: Μην εφαρμόζετε γιαούρτι στο δέρμα σας εάν είστε αλλεργικοί/ες στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  • Παπάγια

Η παπάγια προσφέρει διάφορα οφέλη περιποίησης στην επιδερμίδα. Λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων της, η παπάγια χρησιμοποιείται ευρέως για την περιποίηση του δέρματος. Λειτουργεί επίσης ως φυσικός λευκαντικός παράγοντας.

Τρόπος χρήσης: Ψιλοκόψτε και πολτοποιήστε μια μπανάνα και την παπάγια μαζί. Προσθέστε μέλι στα πολτοποιημένα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε την πάστα στο δέρμα. Αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε την πάστα με ζεστό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.

  • Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για το δέρμα καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, ενώ μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως λευκαντικός παράγοντας. Η καθημερινή κατανάλωση φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και λεία.

Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε χυμό πορτοκαλιού στο δέρμα σας για ομοιόμορφο τόνο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό πορτοκαλιού στη διατροφή σας για μέγιστα οφέλη.

  • Μέλι

Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση των μαύρων κηλίδων. Τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα μπορεί να προκύψουν από ξηρότητα. Το μέλι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, ενώ ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας, μέλι αποτρέπει την ανάπτυξη ακμής και βοηθά στο ξεθώριασμα τυχόν ουλών ακμής και των κηλίδων γήρανσης.

Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε απευθείας το μέλι στα σκοτεινά σημεία του δέρματος.

Προσοχή: Το μέλι μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε εκείνους με προϋπάρχουσα αλλεργία στη γύρη ή στο σέλινο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ