Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Έρχεται νέα αύξηση για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης

Η μηνιαία έκπτωση για τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τα 35-40 ευρώ

Με την χονδρική τιμή του ρεύματος σταθερά πάνω από 200 ευρώ τη μεγαβατώρα το Νοέμβριο, οικιακοί καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις αγωνιούν για το επιπλέον κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν.

Με βάση τα δεδομένα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα αύξηση της επιδότησης του ρεύματος για όλους τους καταναλωτές της χαμηλής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η μηνιαία έκπτωση για τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τα 35-40 ευρώ. Από 18 ευρώ τον Οκτώβριο και 8 ευρώ τον Σεπτέμβριο. Η επιδότηση ισχύει για τις πρώτες 300 κιλοβατώρα το μήνα.

Τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών θα χρηματοδοτηθούν με επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα του Ταμείου Δικαιωμάτων Ρύπων.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για τη στήριξη των καταναλωτών, που θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν οι τιμές ενέργειας ξεπερνούν τα όρια.

Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για το επίδομα θέρμανσης, μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες αναμένεται την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων.

Το συνολικό ποσό φθάνει τα 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποσό 40 εκατομμύρια ευρώ για την επανασύνδεση ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here